Jump to content

Másfél év után nyert újra az időfutam-világbajnok Dennis

2021. 03. 24. 08:34

Másfél év után ünnepelhetett ismét győzelmet az időfutam-világbajnok Rohan Dennis, aki megnyerte a keddi szakaszt a katalán országúti kerékpáros körversenyen, melyen Valter Attila a 33. időt érte el.

Az Ineos Grenadiers 30 esztendős ausztrál kiválósága kedden a Banyoles körüli 18,5 kilométeres időfutamon diadalmaskodott, két nap híján másfél évvel azután, hogy 2019. szeptember 25-én második világbajnoki címét nyerte a számban Harrogate-ben. Az akkor még a Bahrain-Meridát erősítő Dennis az elmúlt esztendőt már a brit csapatnál töltötte, a pandémia miatt csonka kerékpáros idényben segítőként jelentős szerepet vállalt októberben abban, hogy a brit Tao Geoghegan Hart megnyerte a Giro d'Italiát.

A verseny egyetlen magyar érdekeltje, Valter Attila 46,803 km/h-s átlagsebességgel teljesítette az etapot és lett 33., 1:16 perccel elmaradva Dennistől. Az egyhetes katalán körversenyen két nap után a portugál Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step) áll az élen, a Groupama-FDJ 22 éves magyar bringása a 88., 9 perc fölötti hátránnyal.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)