Jump to content

Tour de Hongrie - a legkomolyabb mezőnyt hozzák a szervezők idénre

2021. 03. 30. 19:34

Minden kerékpárrajongónak örömet fog szerezni a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye a főszervező szerint.

Eisenkrammer Károly az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta: eredetileg húszcsapatos mezőnyt céloztak meg, a világelitet jelentő World Tour és az alatta elhelyezkedő osztály, a prokontinentális kategória sorai közül meglepően sokan jelentkeztek, így 22-re kellett emelniük a létszámot. Hozzáfűzte, a járványhelyzet miatt elképzelhetők változások, visszalépések, és a szervezést is hetente újra kell gondolniuk, mivel a pandémia az együttműködő partnerek dolgát is megnehezíti.

"Elég komoly izgalom van, hogy hogyan tudunk egészségesen és egyben eljutni a versenyig" - szögezte le. Kitért rá, komoly covid-eljárásokkal készülnek, a mezőnyt pedig buborékban fogják tartani, hogy aki ide negatív teszttel jön, az vírus nélkül menjen haza is.

Mind mondta, bíznak abban, hogy május közepére az oltások segítségével könnyebb lesz a helyzet, és akár a tavaly nézők elől elzárt rajt- és célterületeket, a díjkiosztók helyszíneit is megnyithatják a szurkolók előtt. Ugyanakkor egyelőre "zárt kapus" versenyre készülnek, amely azonban a televíziós tudósításokon keresztül világszerte emberek millióihoz jut majd el.

A Budapestre négy év után visszatérő Tour de Hongrie mezőnye a főszervező szerint "minden kerékpárrajongónak örömet fog szerezni".

A jelenleg első kategóriás magyar körversenynek a Pro Series sorozatba kerüléshez két esztendőn át kell teljesítenie komoly sportszakmai és a médiára vonatkozó előírásokat.

"Tavaly ezt megugrottuk, és úgy néz ki, idén is sikerülni fog. A csapatok létszámában messze magasan az előírt fölött vagyunk, a médiamegjelenésünk pedig több tízszerese annak, mint amit elvárnak tőlünk, így készülünk a szintugrásra" - magyarázta Eisenkrammer Károly.

A 42. Tour de Hongrie május 12. és 16. között lesz, az eseményen 22 csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz. Eddig hat World Tour (World Team) és kilenc prokontinentális (Pro Team) csapat nevezését jelentették be a szervezők.

A 42. Tour de Hongrie útvonala:

1. szakasz, május 12., szerda: Siófok-Kaposvár, 173 km

2. szakasz, május 13., csütörtök: Balatonfüred-Nagykanizsa, 183 km

3. szakasz, május 14., péntek: Veszprém-Tata, 142 km

4. szakasz, május 15., szombat: Balassagyarmat-Gyöngyös-Kékestető, 204 km, hegyi befutó

5. szakasz, május 16., vasárnap: Budapest-Budapest, 92 km

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)