Jump to content

Giro d'Italia - Hét sík szakasz vár a mezőnyre

2021. 11. 08. 15:51

Hét sprintbefutóra alkalmas szakasszal kalkulálnak a szervezők a jövő évi Giro d'Italián, amelynek első három etapját Magyarországon rendezik május 6. és 8. között.

Hétfőn öt újabb résztáv útvonalát ismertette az olasz háromhetes körversenyt rendező RCS Sport. Ebből kettő az első, kettő a második héten vár a mezőnyre, míg a harmadikat az utolsó hétre időzítették.

Múlt szerdán jelentették be hivatalosan a magyarországi három szakasz útvonalát: a Budapest-Visegrád és a Kaposvár-Balatonfüred távok között budapesti egyéni időfutamot rendeznek. A két normál szakaszon - a nyitóetapot befejező visegrádi emelkedő ellenére - ugyancsak mezőnyhajrát valószínűsítenek, így összesen hét lehetőség áll a sprinterek előtt a 105. Giro d'Italián.

Az összetett éllovast illető rózsaszín trikót idén három napig viselő Valter Attila már korábban arról beszélt, hogy a visegrádi a kedvenc edzőhelyszíne, és minden nap úgy kel fel, hogy a nyitóetapot megnyerve újra felölthesse a legendás Maglia Rosát.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

 

A 2022-es Giro d'Italia már bejelentett szakaszai:

1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km

2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam

3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km

az első hét további etapjai:

Catania-Messina, 172 km

Palmi-Scalea, 192 km

második hét:

Santarcangelo di Romagna-Reggio Emilia, 201 km

Sanremo-Cuneo 157 km

harmadik hét:

Borgo Valsugana-Treviso, 146 km

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)