Jump to content

Újra nagy bajban az egykori Tour de France győztes német legenda

2021. 12. 21. 16:30

Jan Ullrich, az 1997-es Tour de France-on és az 1999-es Vueltán győztes német országúti kerékpáros mexikói kórházba került, rossz egészségi állapotát alkohol- és drogproblémái okozhatták.

A német Bild lap információi szerint Ullrich a hónap elején Kubában ünnepelte 48. születésnapját a barátaival, majd hazatérésük előtt még Mexikóba utaztak, ahol rosszul lett. A lap úgy tudja, hogy Ullrichnál ismét jelentkeztek a korábbi függőségi problémák, amit csak súlyosbított, hogy nemrégiben szakított kubai párjával, Elizabeth Nápolesszel.

A volt kerékpáros szeptemberben nyilatkozott arról, hogy három évvel korábban alkohol- és drogproblémái voltak, és kevés választott el attól, hogy szintén sikeres pályatársa, Marco Pantani sorsára jusson. Az 1998-ban Tour de France-t és Giro d'Italiát nyert olasz kiválóság 2004-ben kokain-túladagolásban hunyt el. A 2000-es, sydneyi olimpián mezőnyversenyben aranyérmes Ullrich 2018 augusztusában alkohol és drogok hatása alatt egy frankfurti luxushotelben megtámadott és sérüléseket okozott egy kongói származású prostituáltnak, amiért testi sértésben és kényszerítési kísérletben találták vétkesnek.

A nyilatkozatban Ullrich kiemelte, hogy családtagjai és barátai segítségével túljutott a problémás időszakon, ismét normális és egészséges életet él, felépült a függőségből. Saját bevallása szerint akkor már három éve nem ivott alkoholt és nem használt drogokat.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)