Jump to content

Ezek lesznek a 2022-es év kiemelt magyarországi sporteseményei

2021. 12. 29. 12:46

Jövőre több kiemelt, kontinentális vagy világversenynek lesz házigazdája Magyarország.

Az ország első alkalommal ad otthont felnőtt férfi világversenynek kézilabdában: január 13-30. között a 15. Európa-bajnokság mérkőzéseit az új Budapesti Kézilabda Arénában, a szegedi Pick Arénában, a debreceni Főnix Arénában, valamint Kassán és Pozsonyban rendezik. A magyar válogatott Budapesten a hollandokkal, a portugálokkal és Izlanddal találkozik a csoportkörben.

A tavaszi budapesti birkózó Európa-bajnokság után augusztusban Székesfehérváron az öttusázók kontinensviadalát rendezik.

Magyarország ad otthont a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának május 6-8-án. Az olasz háromhetes viadal a 195 kilométeres Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá. Május 7-én, szombaton egy 9,2 kilométeres egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a bringások a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek. A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Magyarországi világkupa-viadalra kerül sor a kardozóknál, az öttusázóknál és a tornászoknál is. Augusztusban ismét megrendezik Székesfehérváron a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, a Forma-1-ben pedig július végén kerül sor a magyar futamra.

Nemzetközi szinten kiemelkedő esemény lesz a pekingi téli olimpia februárban és a katari labdarúgó-világbajnokság, a sportág történetének első téli vb-je november 21. és december 18. között.

A 2022-es versenynaptár azonban még koránt sem teljes, a koronavírus-járvány miatt több sportágban egyelőre nincs meg számos viadal időpontja és helyszíne.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)