Jump to content

Peking 2022 - A 49 éves Pechsteinnek különleges olimpiája lesz

2021. 12. 29. 12:27

Különleges versenyre készül Pekingben Claudia Pechstein, a németek gyorskorcsolyázója, aki női rekordot jelentő nyolcadik olimpiáján vesz részt a kínai fővárosban februárban.

A 49 éves, ötszörös olimpiai bajnok legenda elmondása szerint megváltozott az élete akkor, amikor először 1992-ben szerepelhetett ötkarikás játékokon.

"Onnantól kezdte nem napokban, hetekben, hónapokban számoltam, hanem elkezdtem négyéves ciklusokban gondolkodni. Amikor rádöbbentem, hogy kijutottam a nyolcadik olimpiámra, az egész világot szerettem volna megölelni. Ez lesz pályafutásom megkoronázása" - fogalmazott Pechstein, aki február 22-én lesz majd 50 esztendős. - "A mindenséget jelenti számomra, hogy harminc évvel az első olimpiai rajtom után itt lehetek megint. Ez a legnagyobb ajándék, amit magamnak adhattam."

A német gyorskorcsolyázó már nem számít éremesélyesnek, de ez nem zavarja őt, ugyanakkor reméli, hogy a megnyitón viheti majd hazája zászlaját.

Pechstein olimpián öt arany-, két ezüst- és két bronzérmet gyűjtött, a legutóbbi medálját 2006-ban szerezte. A 2010-es, vancouveri játékokra eltiltás miatt nem utazhatott el.

A férfiaknál egy versenyző, a japánok síugrója, Kaszai Noriaki szerepelhetett eddig nyolc olimpián.

A pekingi játékokat február 4. és 20. között rendezik.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)