Jump to content

Djokovic különengedéllyel indul az Australian Openen

2022. 01. 04. 18:02

Különengedéllyel elindul a világelső Novak Djokovic a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A Grand Slam-torna kilencszeres bajnoka kedden közölte, hogy megpróbálja megvédeni címét Melbourne-ben.

"Nagyszerű napokat töltöttem a szeretteimmel, ma pedig elindulok Ausztráliába, mert különengedélyt kaptam. Hajrá 2022!" - írta ki közösségi oldalára a 34 éves klasszis.

A bizonytalanságot az okozta, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovic azonban - magánélete védelmére hivatkozva - továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Nemrég olyan találgatások láttak napvilágot, hogy mivel a 20-szoros GS-győztes belgrádi játékos nem hajlandó beoltatni magát, inkább visszalép a melbourne-i viadaltól. Ezt erősítette az is, hogy lemondta a szereplést hazája válogatottjában a sydneyi ATP Kupán.

Craig Tiley tornaigazgató szerint alapos vizsgálatok előzték meg a különengedély kiadását.

"Két egymástól független szakértői csoport vett részt a döntés előkészítésében, amelyet akut egészségi probléma indokol. A különengedély megadásához szabályos és szigorú előírásokat kell teljesíteni, hogy az Australian Open mindenki számára biztonságos legyen" - jelentette ki Tiley, aki novemberben még úgy vélekedett, hogy szeretnék Djokovicot újra vendégül látni, ám ahhoz meg kell kapnia a vakcinát.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)