Jump to content

Fritz véget vetett Nadal nagy sorozatának

2022. 03. 21. 12:58

Az amerikai Taylor Fritz nyerte az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfiversenyét, miután a döntőben meglepetésre legyőzte a spanyol Rafael Nadalt.

A negyedikként rangsorolt Nadal idén még veretlen volt a finálé előtt, sorozatban húsz meccsen - többek között az Australian Open döntőjében is - diadalmaskodott. Vasárnap azonban a huszadikként kiemelt Fritz kétórás találkozón, két szettben jobbnak bizonyult nála.

"Tökéletes mérleggel akartam belevágni a salakpályás szezonba - mondta a 21-szeres Grand Slam-győztes Nadal. - Szomorú vagyok, mert igazából nem voltam olyan helyzetben, hogy igazán küzdhessek. Ez az érzés minden nap nehéz, de egy fináléban különösen fájó."

A 35 éves spanyol játékos a kaliforniai viadal előtt jelezte, hogy a lába már soha nem lesz százszázalékos, de tudja kezelni a helyzetet és bízik a testében. Vasárnap aztán újabb fizikális probléma nehezítette a dolgát, azt mondta, nehezen tudott levegőt venni, és egyelőre nem tudja, hogy miért. Kétszer is ápolást kért a meccs során.

A 24 éves Fritz mindössze pályafutása második tornagyőzelmét aratta az ATP Touron, ráadásul Andre Agassi 2001-es sikere óta ő az első amerikai bajnok Indian Wellsben, amelyet az ötödik GS-tornaként is emlegetnek. A döntő után azt mondta, még életében nem érzett olyan fájdalmat, mint a mérkőzés előtt, az elődöntőben összeszedett bokasérülése miatt majdnem nem is állt ki Nadal ellen.

"Egyszerűen hihetetlen, hogy játszani tudtam a fináléban. A hirtelen irányváltásoknál szinte ordítottam a fájdalomtól, de aztán sokat dolgoztunk a bokámon, és az edzőpályán már azt éreztem, hogy fogok tudni játszani. Aztán a meccs közben nem is hátráltatott a sérülés. Hihetetlen!" - fogalmazott a teniszező, hozzátéve: gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy kaliforniaiként győzni tudott Indian Wellsben, s egyelőre még fel sem tudja fogni, hogy mit vitt véghez.

 

Eredmény:

férfiak, 8,5 millió dollár (2,7 milliárd forint) összdíjazás:

------------------------------------------------------------

döntő:

Fritz (amerikai, 20.)-Nadal (spanyol, 4.) 6:3, 7:6, (7-5)

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)