Jump to content

Valter Attila csak élvezni akarta a budapesti időfutamot

2022. 05. 07. 20:51

Valter Attila saját bevallása szerint ugyan tudott volna jobb időt menni, de a második, szombati szakaszt csak élvezni akarta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

 

"Egészen lenyűgöző volt a közönség. Csúnyán fogalmazva, elvonták a figyelmemet a versenyről, de én hagytam, hogy eltereljék, mert ennek minden pillanatát ki akartam élvezni. Ezt viszem majd magammal Olaszországba is, ott is erőt fog adni" - mondta ragyogó arccal a Groupama-FDJ magyar bringása miután célba ért a 9,2 kilométeres budapesti egyéni időfutamon.

A tavaly három napon át az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót viselő kerekes szerint lehet, hogy ennél tudott volna tíz másodperccel jobbat teljesíteni, ugyanakkor ezt többszörösen tudja majd visszahozni annak az energiának köszönhetően, amit most kapott a hazai szurkolóktól.

Miután a befutót követően Valter végzett a nyilatkozatokkal, még egyszer hatalmas üdvrivalgást kapott a szurkolóktól, a 23 éves versenyző pedig széles vigyorral az arcán köszönte meg a bíztatást.

A magyarok közül az időfutam országos bajnoka, Fetter Erik szerepelt a legjobban, aki 12:28 perccel 45., a tőle egyetlen másodperccel elmaradó Peák Barnabás 51., míg Valter 12:41 perccel 82. lett.

A 105. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon, vasárnap a Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres táv vár a mezőnyre.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)