Jump to content

Multisport Eb - tíz éve szerepeltünk ennyire jól atlétikában

2022. 08. 22. 11:46

A magyar csapat három éremmel, két ezüsttel és egy bronzzal zárta a vasárnap este véget ért müncheni multisport Európa-bajnokság atlétikaversenyeit, melynek éremtáblázatán a 23. lett.

A magyar szövetség honlapja szerint a mostanit megelőzően tíz évvel ezelőtt volt három dobogósa a válogatottnak Eb-n. Akkor Pars Krisztián (kalapácsvetés) arany-, Deák-Nagy Marcell (400 m) ezüst-, Kővágó Zoltán (diszkoszvetés) pedig bronzérmet szerzett. Ezúttal az arany elmaradt, de Halász Bence (kalapács) és Kozák Luca (100 m gát) révén két ezüstérem is jutott a magyaroknak, a gyalogló Madarász Viktória (35 km) pedig harmadik lett.

(A két illusztráció)

A kontinensviadalon 46 magyar szerepelt, s közülük nem csupán a dobogósok versenyeztek kiemelkedően. Szilágyi Réka gerelyhajításban az utolsó sorozatban szorult le a dobogóról és lett negyedik, míg Krizsán Xénia gyengébb kezdés után az ötödik helyen zárt hétpróbában, Gyurátz Réka pedig kalapácsvetésben jutott fináléba és végzett a hetedik pozícióban. A futószámokban a sprinter Takács Boglárka 100 méteren, Szűcs Valdó 110 gáton és Huller Dániel 800 méteren jutott tovább az előfutamból és futott elődöntőt.

Az éremtáblázatot a hazaiak nyerték 7 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzérmükkel. A britek ugyan több medált (20) gyűjtöttek, de az aranyak számában eggyel elmaradtak a német válogatottól. Az Eb-n 48 ország vett részt és 29 szerzett érmet.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)