Jump to content

Tedd könnyebbé a rászoruló gyermekek tanévkezdését! (X)

2022. 08. 24. 00:00

A közelgő szeptemberi első becsengetés számtalan családnak okoz gondot, ugyanis az iskolakezdéshez szükséges alapvető eszközök megvásárlása jelentős anyagi terhet jelent számukra. Az INTERSPAR vásárlói augusztus 24-27. között tanszerek, szeptember 4-ig pedig adománykártyák megvásárlásával segíthetik rászoruló gyerekek iskolakezdését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország „Adni Öröm!” kampánya keretében. 

Ugye, milyen örömet okozott gyerekkorodban egy új iskolatáska, vagy akár egy szép színes ceruzakészlet, egy formás radír? S milyen jó érzés viszontlátni ugyanezt a boldogságot kisiskolás gyerekünk arcán?

Vannak azonban olyan települések, ahol ezt az érzést nem élhetik át nyár végén a diákok, mert a szüleik nemhogy új tolltartót, de gyakran még kenyeret sem tudnak venni a hónap végén. A felzárkózó településeken élő családok számára az iskolatáska, a tornafelszerelés s az egyéb tanszerek megvásárlása sokszor elérhetetlen. Egy-egy eszköz – legyen szó füzetről, körzőről vagy vonalzóról – hiánya pedig jelentősen hátráltathatja őket a mindennapi tanulásban.

Tegyél róla, hogy másképp legyen!

Tanszervásárlással és adománykártyákkal is segíthetsz

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös kezdeményezésének köszönhetően most rászoruló gyerekek iskolakezdését segítheted tanszerek vagy adománykártyák megvásárlásával országszerte az INTERSPAR-üzletekben. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akcióban augusztus 24-27. között az áruházakban személyesen megvásárolt, és a szeretetszolgálat önkénteseinek a helyszínen átadott füzetekkel, írószerekkel, tolltartókkal, iskolatáskákkal, tornacsomagokkal, s egyéb hasznos taneszközökkel járulhatsz hozzá a hátrányos térségekben élő gyerekek iskolakezdéséhez. Szeptember 4-ig pedig adománykártyák megvásárlásával segítheted a nehéz sorsú diákok tanévkezdését. A kártyák 500, 1500, 3000, 5000 és 10000 forintos címletekben vásárolhatók meg, az így befolyt összeget pedig a szeretetszolgálat munkatársai tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltják, s eljuttatják a rászoruló családok iskolás gyermekeihez.

Ezerötszáz gyerekmosoly  

Az Adni Öröm! jótékonysági kampány idén már 26 éves, s ennek keretében tavaly első ízben került sor tanszergyűjtő akcióra. A vásárlók négy nap alatt közel 60 ezer különböző tanszert ajánlottak fel a rászoruló gyermekeknek, az adománykártyák megvásárlásával pedig további több mint 2,2 millió forinttal járultak hozzá a nehéz helyzetben lévők tanévkezdéséhez, amit a SPAR Magyarország további egymillió forinttal egészített ki. Mindez együtt 1 500 gyermek számára könnyítette meg az iskolakezdést. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több száz önkéntese 2022. augusztus 24-27. között ismét kitelepül a hazai INTERSPAR áruházakba, hogy személyesen gyűjtsenek adományokat a rászoruló gyermekek számára.

Az akció részleteiről a https://adniorom.hu/ oldalon találsz további részleteket, s itt érheted el a résztvevő áruházak listáját is. 

(Forrás: Szerkesztőség)