Jump to content

Így fogadta a világ Roger Federer bejelentését

2022. 09. 16. 08:24

Reakciók azt követően, hogy a svájciak 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes sztárja, Roger Federer csütörtökön bejelentette: a jövő heti Laver Kupa után befejezi pályafutását.

A wimbledoni szervezők - Federer itt rekordot jelentő nyolc elsőséget szerzett -:

"Roger, hol kezdjük? Megtiszteltetés volt tanúja lenni az utazásodnak, és látni, ahogy a szó minden értelmében bajnok lettél. Annyira hiányozni fog a látvány, ahogy pályáinkat feldíszíted, de egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy köszönjük azokat az emlékeket és örömet, amelyeket oly sok embernek adtál."

Juan Martín del Potro:

"SZERETLEK, Roger! Köszönöm mindazt, amit a teniszben és velem tettél. A teniszvilág soha nem lesz ugyanolyan nélküled."

Andy Roddick, aki a 2009-es wimbledoni döntőt elveszítette Federerrel szemben:

"Egészségedre, Roger! Köszönöm a közös emlékeket, barátom. Megtiszteltetés volt, hogy időt és tapasztalatot oszthattam meg veled a sportágunk legszentebb terein. Emellett jó időnek tűnik, hogy elkezdjek edzeni Wimbledonra. (Nyilván viccelek)."

A Roland Garros szervezői:

"Inspiráció a pályán és azon kívül is. Köszönjük, Roger!"

A Laver Kupa - ahol Federer a jövő héten még pályára lép visszavonulása előtt - szervezői:

"Gratulálunk a természetfeletti pályafutáshoz. Köszönjük, hogy soha véget nem érő inspirációforrás vagy!"

Denis Shapovalov:

"Példakép vagy számomra és még sokan másoknak! Köszönök mindent, Roger! Megtiszteltetés számomra, hogy megoszthattam veled a teniszpályát!"

David Ferrer:

"A legszomorúbb nap a teniszben. Köszönöm, Federer úr!"

Gary Lineker korábbi labdarúgó, televíziós személyiség:

"Az élet egyik legnagyobb öröme volt nézni, ahogy játszol. Olyan sok örömet okoztál sokaknak. Sok sikert mindenhez, ami ezután következik."

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke:

"Federer egy úr a pályán és azon kívül is, ráadásul egy igazi olimpiai bajnok. Gratulálok a kiemelkedő karrieredhez, és sok sikert a jövőben is. Remélhetőleg, még keresztezik az útjaink egymást."

Billie Jean King volt női világelső:

"Federer a bajnokok bajnoka. Nemzedékének a legsokoldalúbb játékosa, aki világszerte meglepő gyorsaságával és kiváló játékintelligenciájával hódította meg a rajongók szívét."

Carlos Alcaraz jelenlegi világelső:

"Roger volt az egyik példaképem és inspirációs forrásom. Köszönök mindent, amit a sportágunkkal tettél. Szeretnék még veled játszani!"

Rafael Nadal, aki 24-16-os győzelmi mérleggel büszkélkedhet Federer ellen:

"Kedves Roger, barátom és vetélytársam! Bárcsak sose jött volna el ez a nap! Személy szerint szomorú nap ez nekem és az egész sportvilágnak. Öröm és megtiszteltetés volt ezek alatt az évek alatt megosztani veled a pályán azt a sok csodálatos pillanatot. Még sok közös dolgunk lesz a jövőben, ezt mindketten tudjuk."

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)