Jump to content

Australian Open - A tornaigazgató szerint Djokovic a favorit

2022. 12. 27. 21:24

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság igazgatója szeretettel üdvözölte Novak Djokovicot Ausztráliában egy évvel azután, hogy a koronavírus elleni védőoltás hiánya miatt, hosszú huzavona végén kitiltották az országból a szerb világsztárt, aki így nem indulhatott el a 2022-es versenyen.

Craig Tiley nem csupán köszöntette az Australian Open kilencszeres bajnokát, hanem egyértelműen a férfi verseny favoritjának nevezte őt.

"Azt hiszem, miközben beszélünk, ő éppen landol Adelaide-ben, és azt gondolom, hogy ő lesz az a játékos, akit le kell győzni a bajnoki címért" - méltatta Djokovicot Tiley.

Novak Djokovic háromszoros címvédőként utazott el 2022 januárjában Melbourne-be, de oltatlansága miatt nem engedték be a repülőtéren Ausztráliába. A vízumát később egy bírósági döntés nyomán visszakapta, majd többször edzett a verseny helyszínén és ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették belépési engedélyét, végül elutasították fellebbezését, és haza kellett utaznia. A január 15-én kezdődő 2023-as versenyen már biztosan nem lesz ilyen problémája, mivel már nincs szükség oltási igazolásra a szerepléshez.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)