Jump to content

Elege lett - visszavonul az osztrákok háromszoros olimpiai bajnoka

2022. 12. 29. 11:09

Meglepetésre azonnali hatállyal befejezte élsportolói pályafutását Matthias Mayer, az osztrákok háromszoros olimpiai bajnok alpesi sízője.

A 32 éves kiválóság a Bormióban zajló világkupafutamok között, csütörtökön hozta nyilvánosságra döntését az ORF televíziós csatornának nyilatkozva.

"Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam, és azt kell mondjam, számomra eljött az idő, hogy befejezzem. Ez volt az utolsó vk-szereplésem, nekem ennyi elég volt" - jelentette ki Mayer, aki februárban, a pekingi téli olimpián sporttörténelmet írt, miután sorozatban három ötkarikás eseményen szerzett aranyérmet. A 2014-es szocsi játékokon lesiklásban, négy évvel később Phjonghcsangban szuper-óriásműlesiklásban diadalmaskodott, Pekingben pedig ugyanebben a számban bizonyult a legjobbnak. Mayer ezek mellett 11 vk-futamgyőzelemmel is büszkélkedhet.

A mostani vk-szezonban nyernie nem sikerült, de kétszer dobogóra állhatott.

"Jól kezdtem az évet, elégedett vagyok, de egyszerűen elég volt" - mondta Mayer, aki köszönetet mondott az osztrák szövetségnek, valamint támogatóinak, s úgy fogalmazott "mindenki nagyszerű munkát végzett".

"Izgatottan várom, hogyan folytatódnak a dolgaim" - tette hozzá a gyors számok specialistája.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)