Jump to content

Djokovic indulásáért az elnöknél lobbizik Florida kormányzója

2023. 03. 08. 09:22

Ron DeSantis, Florida állam kormányzója azt kérte Joe Biden amerikai elnöktől: vizsgálja felül Novak Djokovic világelső teniszező beutazási kérelmét, hogy részt vehessen a Miami Openen.

Az Egyesült Államok hatóságai a múlt héten megtagadták a 22-szeres Grand Slam-bajnok beutazását koronavírus elleni oltatlansága miatt, ezért Djokovic visszalépett a szerdán (ma) rajtoló Indian Wells-i és a miami tornától.

"Ez nem igazságos, nem tudományos és elfogadhatatlan" - írta Joe Bidennek címzett levelében a kormányzó, majd hozzátette, "ideje a pandémiás politikát félretenni és megadni az amerikaiaknak, amit akarnak - engedjék Djokovicot játszani."

Az Egyesült Államokban jelenleg május 11-ig van érvényben az a szabályozás, amely szerint csak beoltott személyek léphetnek be az országba.

A vakcinát évek óta elutasító szerb klasszis emlékezetes körülmények között maradt le a tavalyi Australian Openról, ahol már a helyszínen edzett, de végül kitoloncolták Ausztráliából. Később a US Openen sem vehetett részt.

A Miami Open két hét múlva kezdődik.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)