Jump to content

Még csak nem is atléta, a sporthoz sincs köze, úgy versenyzett

2023. 08. 04. 19:00

Talán már az is hallott arról a százméteres sprintfutamról, amelyiken az egyik versenyző elindulni is alig tudott és csak 21 másodperccel később érkezett be a célja, aki nem is követi a sporteseményeket.

Az Egyetemi Világjátékokon indult Nasra Abukar Ali. A 100 méteres sprintverseny rajtjához is furcsán állt fel a szemmel láthatóan is teljesen hétköznapi vagy inkább már gyengécske kondíciójú, már-már elhízott hölgy és csak tovább erősítette ezt az érzést, amikor futni kezdett.

Ez a nevetséges futam vált az internetezők kedvencévé.

Meglepő, de mégsem, ugyanis a vizsgálat kiderítette, hogy Nasra Abukar Ali azért futott úgy ahogy, mert nemhogy nem atléta, de még csak nem is sportoló. Aki látta a versenyt, annak ez nem is volt kérdéses, de mégis mit keresett az igazi sportolók között?

Kiderült, hogy Szomália egyáltalán nem küldött versenyzőt a 100 méteres futásra, és a nő a Szomáliai Atlétikai szövetség elnökének, Khadijo Aden Dahir unokahúga futott.

A 3-as rajtról induló szomáliai hölgy versenye nemcsak nevetséges volt, de az országot lejáratta és a szomáliai atlétikai szövetség elnökének felfüggesztését kérte a sportért felelős miniszter, mivel csúnyán visszaélt a hatalmával.

(Forrás: sportrajongo.co.hu / Képek: Pixabay)