Jump to content

A futás mindenkié! (x)

2023. 09. 25. 09:18

A futás szerelmesei már jó előre bejegyzik naptárukba a futóősz legnagyobb szabadidős rendezvényét, a SPAR Budapest Maraton® Fesztivált, de azoknak is érdemes részt venniük ezen az eseményen október 14-én és 15-én, akik csak most ismerkednek a sportággal.

A méltán népszerű futófesztiválon különböző távokon méretheted meg magadat, légy akár profi vagy lelkes amatőr, rutinos vagy kezdő. A két napos rendezvényen – amelynek szakaszai Európa egyik legszebb, világörökségi látnivalókban bővelkedő útvonalán, Budapest szívében haladnak át – 18 táv közül választhatsz. Szombaton hagyományosan a családok és a rövidebb távokra vállalkozók állnak rajthoz. Az idei év újdonságaként három különböző távot – 4, 11 vagy 18 km - gyalogosan is teljesíthetsz Budapest 150 Városi Túrákon, amelyeken egyben a főváros 150 éves születésnapja előtt is tisztelegnek a résztvevők. A vasárnapi klasszikus 42,2 km-es maratoni táv egyéniben, párosban, de akár négy fős stafétában is teljesíthető, de választhatod az egyharmad-, vagy a félmaratoni távot is.

Ne feledd! Az esemény minden távjára és versenyszámára október 10-én éjfélig lehet előzetesen nevezni.

 

Gyorsabb vagy, mint egy versenypilóta?

 

A SPAR Magyarország idén is névadó főszponzora hazánk egyik legnagyobb szabadidős sporteseményének: a vállalat célja, hogy minél többekkel megszerettesse a mozgást és felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A budai Pázmány Péter sétányon felállított rajt-cél szakasz közelében az áruházlánc a most 15 éves márkája, az S-BUDGET standjával települ ki. Itt kipróbálhatod a Reflexfal ügyességi játékot, s akár azt is bebizonyíthatod, hogy gyorsabb a reakcióidőd, mint egy versenypilótáé! Részt vehetsz az Inbody testösszetétel-mérésen, megtudhatod, milyen az izom- és zsírszöveted aránya, mennyi vizet tartalmaz a szervezeted, megfelelő-e a súlyod, és megismerkedhetsz a SPAR és INTERSPAR üzletek egészségtudatos életvitellel kapcsolatos termékeivel is.

 

Adományfutás a rászorulókért

 

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál nemcsak egy nagyszabású sportesemény, hanem kulturális és jótékonysági is. Futásoddal támogathatod a Bátor Tábort, a SUHANJ! Alapítványt, az UNICEF-et, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot, a KórházSuli csapatát, vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. A versenyzők és szurkolók jó hangulatáról számos zenekar gondoskodik. A fesztiválra hazánk csaknem ezer településéről érkeznek résztvevők, de mindegy 90 ország több mint 2800 külföldi futója is ellátogat a versenyre, ahol a résztvevők száma elérheti a 20 000 főt.

Legyél te az egyikük, kapd fel a futócipőt, várunk az ősz legnagyobb szabadidős sporteseményén!

Még nem késő nevezni!

www.sparbudapestmaraton.hu

(Forrás: Szerkesztőség)