Jump to content

A kapitánnyal egyeztettek az élvonalbeli edzők

2014. 04. 07. 17:18

Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szokásos szakmai egyeztetésén találkozott az NB I-es klubok vezetőedzőivel. Ezen a találkozón felvázolt egy tervet azzal kapcsolatban, hogy milyen, a versenyrendszert, azon belül is elsősorban a Ligakupa lebonyolítását érintő szakmai alapú módosításokat szeretne a közeljövőben az MLSZ elnöksége elé terjeszteni – derült ki az MLSZ hivatalos honlapjának beszámolójából. Az érintett szakemberek több javaslatot is tettek a bajnokság, a Magyar Kupa és a Ligakupa lebonyolításával kapcsolatban. Egyöntetű vélemény volt, hogy az átszervezés kapcsán nem csak az egyesületek, de a válogatott is profitálna.

Pintér Attila kinevezése óta rendszeresen egyeztetésre hívja az élvonalbeli klubok vezetőedzőit, ezeken a találkozókon a válogatott és a klubcsapatok aktuális szakmai kérdései kerülnek napirendre.

A válogatott keret kétnapos összetartását kihasználva a szövetségi kapitány hétfőn délben látta vendégül Telkiben kollégáit, a megbeszélésre olyan szakemberek is el tudtak jönni, akiknek a korábbi egyeztetéseken nem volt alkalmuk részt venni, így a Ferencváros trénere Thomas Doll, az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevics vagy a Videoton szakmai munkájáért felelős José Gomes is ott volt a találkozón.

A válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta legfrissebb világranglistáját, melyen a magyar válogatott egy helyet rontott. Dzsudzsákék jelenleg Peru és Nigéria között, jelenleg a 44. helyen találhatóak.

Az élmezőnyben is történtek jelentősebb változások, hiszen az argentin válogatott három helyet visszacsúszott, míg a vb-házigazda brazilok ugyanennyit előreléptek, s ezzel a két dél-amerikai csapat holtversenyben a hatodik pozíciót foglalja el. Érdekesség, hogy a két együttest a három európai válogatott (Spanyolország, Németország, Portugália) mellett, saját földrészéről jelenleg Kolumbia és Uruguay is megelőzi.

A magyar válogatottal majd egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő együttesek közül a görögök három helyet előrelépve a 10. helyen állnak, míg a románok a 31.-ek., a finnek (52.) hat, az északírek (84.) két hellyel állnak jobban, mint márciusban, a feröeri válogatott (164.) ugyanakkor két helyezést rontott.

fotó:fourfourtwo.hu forrás:sportrajongo.hu/nso.hu