Jump to content

Fél évre eltiltották a Diósgyőr edzőjét

2014. 05. 22. 16:03

Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) csütörtöki fegyelmi tárgyalásán Tomiszlav Szivicset fél évre eltiltották mindennemű sporttevékenységtől. A DVTK vezetőedzője a Haladás elleni bajnoki után tett televíziós nyilatkozata miatt bűnhődik. A diósgyőri vezetőedző a fegyelmi szabályzat 95. paragrafusát sértette meg. A tréner bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen, ám ez nem bír halasztó hatállyal, így a vasárnapi, Újpest elleni Magyar Kupa-döntőn biztosan nem Szivics ül a DVTK kispadján.

A szerb származású szakember május elején, a Haladás elleni idegenbeli döntetlen után nyilatkozott rendkívül feldúltan, és akkor úgy fogalmazott, győzelmet érdemeltek volna, de a bírók nem hagyták, hogy nyerjenek.

„Ha valamikor győzelmet érdemeltünk, akkor az ma volt. Tényleg jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény. Gratulálok a saját csapatomnak. Többet nem akarok erről mondani, de annyira látványos volt, a nem megadott szabályos gólnál például. Akkor inkább mondják meg, hogy hányadikak leszünk, és akkor nem izgulunk” – mondta Szivics a televízió kamerája előtt.

Az MLSZ a döntés után nyilvánosságra hozta a fegyelmi bizottság részletes indoklását, ez alapján a DVTK vezetőedzője a minimális tartamú büntetést kapta. Ennek ellenére a Szabó Tamás, a diósgyőriek ügyvezetője méltányossági kérelemmel fordult az MLSZ vezetőségéhez, amelyben kérvényezte, hogy Szivics eltiltását a fellebbezés elbírálásáig függesszék fel, és a kispadról irányíthassa csapatát a vasárnap 19 órakor kezdődő mérkőzésen.

Szivics egyébként a büntetés ideje alatt edzést sem vezethet, így eltiltása alatt ideiglenesen az utánpótlás-igazgatóként dolgozó Bene Ferenc irányítja az első csapat munkáját és ő ül majd a DVTK kispadján az Újpest FC elleni Magyar Kupa-döntőben is.

Fotó: fourfourtwo.hu forrás:sportrajongo.hu/nso.hu