Jump to content

2016 második felében elkészül a Vidi új stadionja

2014. 06. 26. 22:05

A tervek szerint év végére készen lesznek a székesfehérvári Sóstói Stadion építésére, bővítésére vonatkozó kiviteli tervek és jövő tavasszal megkezdődhet az építkezés, ami azt is jelenti, hogy a Videoton FC labdarúgócsapata a 2014–2015-ös szezon tavaszi mérkőzéseit várhatóan már Felcsúton, a Pancho Arénában játssza. A klub honlapja szerint ősszel még mindenképpen Sóstón játssza meccseit a Videoton. A csapat új arénája 2016 második felére készülhet el.

A stadionrekonstrukciós tervekkel kapcsolatban Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a kormány 9 milliárd forint állami támogatást nyújt hozzá. A stadion bővítésének beruházója az önkormányzat, a lebonyolító a BMSK Zrt. lesz, a Videoton FC pedig szakmai partnerként vesz részt a programban.

Az építkezés során a főépületet megtartva a jelenlegi földlelátót elbontják és egy négyoldalú, fedett, 14 ezer fő befogadóképességű, a kor igényeinek megfelelő stadiont alakítanak ki. Várhatóan június végén szerződést kötnek a tervezővel, akinek feladata lesz a stadion megtervezése mellett a létesítmény megközelíthetőségének, a környék közlekedésének és a parkolási lehetőségeknek a javítása is – olvasható a honlapon.

Balogh Attila, a futballklub ügyvezetője közölte: UEFA 4-es besorolású stadion épül, azaz a lehető legjobb szolgáltatást nyújtja majd a szurkolóknak az alapvetően környezetbarát, megújuló energiát használó komplexum. A lelátók nem csak fedettek lesznek, hanem közelebb is kerülnek a játéktérhez.

(foto:vidi.hu)