Jump to content

FTC: Gera visszatért - hivatalos

2014. 07. 09. 12:56

A Ferencvárosi Torna Club és Gera Zoltán mindenben megegyezett egymással, így eldőlt, hogy az eddig az angol Premier League-ben légióskodó játékos ismét a zöld-fehérek futballistája lesz. Gera 2000 és 2004 között szerepelt a Ferencvárosban, majd tíz évig Angliában játszott. A 77-szeres válogatott a Fradi.hu beszámolója szerint egy ideje már Thomas Doll csapatával készült.

Az FTC és Gera Zoltán mindenben megegyezett egymással, így a régi-új játékos ma délután hivatalosan is aláírt a klubhoz – áll a fradi.hu oldalán. Gera korábban 2000 és 2004 között már játszott a fővárosban, ezután 10 évet töltött Angliában a West Bromwich Albion és a Fulham csapatainál.

Előbbi klub magyarországi rekordösszegért szerződtette Gerát 2004-ben, ahol remekül kezdett: az idény végén csapata második legeredményesebb játékosa volt és több oldal is beválasztotta a szezon álomcsapatába. A következő szezon már nem sikerült igazán jól, hiszen Geráék kiestek az élvonalból, de 2 év múlva ismét a legjobbak közé kerültek, megnyerve az angol másodosztályt.

A magyar játékos ezután szerződött a Fulham csapatához, amellyel a 2009-2010-es szezonban Európa-liga döntőt játszhatott az Atlético Madrid ellen. Bár Geráék a fináléban kikaptak, a magyar játékosnak hatalmas szerepe volt abban, hogy a csapat eljutott a döntőig. Gera 2011 nyarán tért vissza a birminghamiekhez, ahol további 3 évet töltött el, amíg idén nyáron szabadon igazolhatóvá vált.

A Ferencváros csapatához 10 év után visszatérő középpályás így nyilatkozott a fradi.hu-nak:

„Nagyon örülök, hogy visszatértem. Sok szép emlékem van a Fradival kapcsolatban, nyertünk két bajnoki aranyat, két Magyar Kupát. Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer Angliában futballozhatok majd, de remek időszakot hagyhatok a hátam mögött. Bár volt más lehetőségem is, Angliából és más országból is, én újra a Ferencvárosban akartam játszani.”

Hogy a 35 éves játékos mennyi időre írt alá, nem derült ki a közleményből.

(Fotó:hetek.hu\sportsmarketing.hu)