Jump to content

NB I: az Újpest ellen tart BL-főpróbát a Loki

2014. 07. 10. 09:12

Pénteken rendezik a labdarúgó Szuperkupát, amely során a bajnok Debrecen a kupagyőztes Újpesttel csap össze. A hajdúságiak a Bajnokok Ligája selejtezőjére is gőzerővel készülnek, az újpestiek elleni mérkőzés éppen ezért kapóra jön, hiszen nagyszerű felkészülési lehetőséget biztosít a BL-selejtezőre.

"Ez lesz az első tétmérkőzésünk az új szezonban és szeretnénk jól teljesíteni" – mondta a hajdúsági klub honlapján Bódi Ádám, aki szerint nemcsak azért fontos a találkozó, hogy hatodszor is elhódítsák a trófeát, hanem tulajdonképpen a keddi, Cliftonville elleni BL-selejtező főpróbájának is tekinthető az Újpest elleni Szuperkupa összecsapás.

A középpályás jó iramú, küzdelmes mérkőzésre számít a fővárosi riválissal szemben, mivel általában ilyen találkozókat vívnak a lila-fehérekkel.

A bajnoki címvédő DVSC a BL-selejtező 2. fordulójára, az észak-írországi első felvonásra koncentrál, az Újpest Magyar Kupa-győzelme ellenére azonban lemaradt a nemzetközi kupaindulásról, mivel a licencjog bajnokság közbeni átruházása miatt nem kapott indulási engedélyt. Nem jó előjel a fővárosiak számára, hogy egyik legjobbjuk, Kabát Péter sérült, így valószínűleg kihagyja az összecsapást, ahogy az egyik új szerzemény, a belga Jérémy Serwy is. Utóbbi szárkapocscsont zúzódást szenvedett a szombati felkészülési találkozón.

Az Újpest harmadszor, a Loki ötödször hódíthatja el a Szuperkupát. A fővárosiak legutóbb 2002-ben diadalmaskodtak, míg a hajdúságiak 2005 és 2009 között négyszer hódították el a Szuperkupát. A mérkőzés pénteken 20.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

(Fotó:haon.hu)