Jump to content

EL: megtartották a 3. selejtezőkör sorsolását

2014. 07. 18. 14:19

Nyonban kisorsolták a labdarúgó Európa-liga 3. selejtezőkörének párosításait. Továbbjutás esetén a Ferencváros a Vikingur (feröeri)\Tromsö (norvég) páros egyikével találkozik, míg a Diósgyőrre a JK Sillamäe Kalev (észt)/FK Krasznodar (orosz) győztese vár. A legnehezebb feladata, már ami egyáltalán a továbbjutást illeti, a Győri ETO-nak van, de ha végül sikerül, a győrieknek a portugál Rio Avéval kell megmérkőzniük a 3. körben.

Igaz még csak az első mérkőzéseken vannak túl a csapatok az Európa-liga második selejtezőkörében, máris kisorsolták a további párosításokat. A továbbjutást illetően a Diósgyőr van a legjobb helyzetben, hiszen a miskolciak idegenben tudtak 2-0-ra győzni a bolgár Litex Lovecs ellen, így magabiztosan várhatják a debreceni visszavágót. Ha Tomiszlav Szivics együttese továbbjut, a JK Sillamäe Kalev (észt)/FK Krasznodar (orosz) páros győztesével játszik majd a 3. körben.

A Ferencváros idegenben kezdte meg a HNK Rijeka elleni párharcot és 1-0-s vereséget szenvedett Thomas Doll csapata. A Fradinak mindenképpen javulnia kell a visszavágóra, hiszen az odavágón egyszer sem (!) lőtt kapura a hivatalos statisztikák szerint. Ha a zöld-fehérek összekapják magukat, a 3. körben kiemelt csapatként a Vikingur (feröeri) vagy a Tromsö (norvég) lesz az ellenfele.

A hazai pályán a svéd Göteborgtól 3-0-s vereséget szenvedő Győri ETO a portugál Rio Ave ellen játszana, erre azonban akárhogy is nézzük, elég kicsi az esély…

(Fotó:sportmenu.net)