Jump to content

U19-es EB: nehéz meccs következik Portugália ellen

2014. 07. 22. 16:15

Ma este a magyar U19-es válogatott számára is folytatódik a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság, hiszen a mieink 20:30-tól a végső győzelemre is esélyes Portugáliával csapnak össze a felcsúti Pancho Arénában. Mészöly Géza együttese az első fordulóban 3-1-es vereséget szenvedett az osztrákoktól az A-csoportban, így a magyaroknak mindenképpen javítaniuk kell, ha be akarnak jutni az elődöntőbe. A portugálok magabiztosan nyertek 3-0-ra Izrael ellen.

Nehéz mérkőzés vár a magyar fiúkra, hiszen míg a portugálok meggyőző játékkal verték Izraelt, addig Mészöly Géza csapata csalódást keltő játékkal, 3-1-re kikapott az osztrákoktól. Össze kell tehát kapnia magát az együttesnek, így gondolja ezt Mészöly is, aki a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának nyilatkozott:

Az elmúlt két napban mindent megtettünk, hogy a játékosok maguk mögött hagyják a vereséget, és kizárólag a portugálok elleni feladatra koncentráljanak. Portugália az első fordulóban bizonyította, hogy nem véletlenül tartják az Európa-bajnokság esélyesének, néhány fantasztikus képességű játékosuk van, közülük is kiemelkedik Marcos Lopes, aki gyors, dinamikus, nagyszerű rúgótechnikával rendelkezik, igazi vezér a pályán. Két támadó szellemű együttes lép pályára Felcsúton, ezért látványos meccsre van kilátás, de úgy kell veszélyeztetni az ellenfél kapuját, hogy hátul végig tökéletesen zárjunk, és ami a legfontosabb, hogy közben kiiktassuk a játékunkból az olyan hibákat, mint amiket elkövettünk az osztrákok ellen” – mondta a szövetségi edző.

A csapatban várhatóan több változás is lesz az osztrákok elleni első meccshez képest, az egyetlen hiányzó Medgyes Zoltán lehet, aki kisebb betegséggel küzd.

Az A-csoport másik mérkőzésén Ausztria játszik Izraellel a Szusza Ferenc Stadionban, míg a B-csoportban Németország Szerbiával, Bulgária pedig Ukrajnával méri össze erejét Pápán. Az első fordulóban a németek 3-0-ra verték a bolgárokat, míg Szerbia és Ukrajna 1-1-es döntetlennel kezdett.

U 19-es labdarúgó EB:

Ausztria–Izrael (A-csoport) 18:00, Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Németország–Szerbia (B-csoport) 18:00, Pápa

Magyarország-Portugália (A-csoport) 20:30, Felcsút, Pancho Aréna

Bulgária–Ukrajna (B-csoport) 21:00, Pápa

(Fotó:ujpestfc.hu)