Jump to content

U19-es Eb: Portugália kiütötte a magyar válogatottat

2014. 07. 22. 23:06

A magyar válogatott 6-1-es vereséget szenvedett Felcsúton Portugáliától kedden a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában, így már biztosan nem juthat be az elődöntőbe. Mészőly Géza együttese pénteken az izraeliekkel csap össze a Szusza Ferenc Stadionban, és amennyiben nyer, akkor csoportharmadikként részvételi jogot szerez a jövő évi, új-zélandi világbajnokságra.

Mészőly Géza a Székely – Talabér, Asztalos, Lenzsér, Tamás – Németh M., Nagy D., Kalmár – Farkas Z., Balogh N., Forgács összeállításban küldte pályára csapatát a portugálok ellen. A szombati nyitókörben az osztrákokkal szemben 3-1-re alulmaradt házigazdák már a második percben kis híján gólt kaptak, de Rafael lövése kivágódott a keresztlécről. Az első meccsükön Izraelt 3-0-ra verő portugálok jobban alkalmazkodtak a szakadó esőtől felázott pályához, a hazaiak csak Németh remek szabadrúgása révén veszélyeztettek az első félórában. A 31. percben Asztalos buktatta a 16-oson belül Rodriguest, a büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A folytatásban Silva fejese és Rafael szabadrúgása szállt fölé, Martins lapos lövését pedig Székely fogta meg. A szünet előtt tovább növelték előnyüket a vendégek: Tamás a jobb szélen elcsúszott egy nagy pocsolyában, Rodrigues beadását pedig Silva vágta hét méterről a kapuba.

Fordulás után több akciót dolgoztak ki Mészöly Géza tanítványai, de nagy helyzet a túloldalon alakult ki: a 64. percben Silva középen kiugrott, elvitte a labdát a kivetődő Székely mellett, de csak a kapufát találta el. A robbanékony csatár azonban két perccel később megvigasztalódott: Martins beívelését hat méterről - senkitől sem zavartatva - a jobb alsó sarokba fejelte. A 73. percben szépítettek a magyarok, Varga lapos beadását Balogh átlépte, a szünetben beállt Mervó pedig a kapu bal oldalába továbbította a labdát. Két perc múlva ismét Martins villant, s négy embert kicselezve lőtt a bal alsó sarokba. A "dupla kegyelemdöfést" Silva adta meg, aki a hajrában kétszer is hatalmas védelmi hibát követően, közelről passzolt a hálóba.

Árulkodó adat, hogy a magyarok a találkozó során kétszer találták el a kaput, ahogy az is szomorú tény, hogy két meccs után 9-2-es gólkülönbséget tud felmutatni a Mészőly-legénység.

Az elődöntőről lemaradt magyar csapat pénteken az izraeliekkel csap össze a Szusza Ferenc Stadionban, s ha nyer, akkor csoportharmadikként részvételi jogot szerez a jövő évi, új-zélandi világbajnokságra.

Eredmény:

Portugália-Magyarország 6-1 (2-0)

gólszerzők: Rodrigues (32. –11-esből), Silva (45., 66., 89., 92.), Martins (75.), illetve Mervó (73.)

(Forrás:sportrajongo.hu;MTI/Fotó:MTI)