Jump to content

EL: A Diósgyőr kedvező, az FTC nehéz, a Győr kilátástalan helyzetben

2014. 07. 23. 12:26

Csütörtökön este rendezik a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójának visszavágóit, melyben a DVTK, a Fradi és a Győr személyében három magyar csapat érdekelt. A főszereplők közül a diósgyőrieknek van papíron a legkönnyebb dolguk, lévén kétgólos előnnyel zárták az odavágót. A Ferencváros 0-1-ről várhatja a Rijeka elleni visszavágót, így a helyzete nem kilátástalan, ugyanakkor ezt már a Győr nem mondhatja el magáról, Horváth Ferenc együttesét ugyanis hazai pályán nagyon megszórta a Göteborg.

A labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában érdekelt három magyar csapat közül a Diósgyőr várhatja a legkedvezőbb előjelekkel a csütörtöki visszavágót, miután 2-0-ás előnnyel kezd majd Nyíregyházán a bolgár Liteksz Lovecs ellen. Tomiszlav Szivics együttese a múlt héten Bulgáriában szervezett védekezéssel és kiváló helyzetkihasználással szerzett komoly előnyt a második mérkőzésre, s még úgy is a párharc egyértelmű esélyese, hogy a hazai meccsét nem vívhatja meg saját stadionjában, ráadásul szektorbezárással is büntették a szurkolói miatt.

Rossz hír a DVTK számára, hogy az első mérkőzésen megsérült Barczi Dávid hetekre kidőlt, miután eltört a lábujja, így a csütörtökön 20.30-kor kezdődő meccsen sem számíthat rá a csapat. A másik két magyar csapat közül a Ferencváros helyzete sem rózsás, ám nem kilátástalan, mivel 1-0-ra kapott ki a horvát Rijeka otthonában. Thomas Doll együttese az eredménnyel lehetett a legelégedettebb a múlt csütörtöki találkozó után, melyen bármennyire is meglepő, de még kapura lövési kísérletük sem volt a zöld-fehéreknek. A fővárosi együttes a Puskás Ferenc Stadionban 20.30-tól fogadja majd riválisát, s a diósgyőriekhez hasonlóan szintén szektorbezárásra kényszerül drukkereinek korábbi viselkedése miatt.

A legnehezebb helyzetben a három magyar csapat közül a bajnoki ezüstérmes Győr van, amelyet hazai pályán az elmúlt héten komoly verésben részesítette az ellenfele. Horváth Ferenc együttesének a csodára lenne szüksége a Göteborg ellen, amelytől hazai pályán 3-0-ra kapott ki. A svédországi találkozó 19.00 órakor kezdődik.

(Fotó:MTI)