Jump to content

BL: nehéz meccs vár a Debrecenre, a főtábla a tét

2014. 07. 29. 14:12

Ahogy azt korábban megírtuk, a Debrecen labdarúgócsapata ma este fontos mérkőzést játszik a Bajnokok Ligája selejtezőjében a fehérorosz BATE Boriszov ellen. A Nagyerdei Stadionban 20.30 órákor kezdődő összecsapás tétje nagyon nagy: ha a Loki továbbjut a párharcból, biztosan szerepelhet az Európa-liga csoportkörében, viszont ha a 4. kört is sikerrel veszi, akkor egyenesen a BL főtáblájára juthat. A mérkőzés előtt mind a vendégek edzője Aljakszandr Jermakovics, mind Kondás Elemér, a DVSC-TEVA trénere magabiztosan nyilatkozott, és utóbbi kiemelte: nem a 2 évvel ezelőtti meccs miatt kell visszavágni, hiszen mindkét csapat nagy változásokon ment keresztül azóta.

Bár a fehérorosz bajnok BATE Boriszov csak idegenben lőtt több góllal jutott tovább az előző körből az albán Skënderbeu ellen, az mindenképpen óvatosságra intheti a debrecenieket, hogy 13 jelenlegi vagy korábbi fehérorosz válogatott is játszik a csapatban. A BATE az európai kupákat nézve is igen rutinos együttesnek számít, hiszen az elmúlt 6 évben ötször is bejutott az Európa-liga vagy a Bajnokok Ligája csoportkörébe, így a Lokinak nem lesz könnyű dolga, ha tovább akar jutni.

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője kiemelte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy nyugodtan kell futballozniuk és gólt, gólokat kell szerezniük az odavágón:

„A két évvel ezelőtti csapathoz képest változott a keretünk, de a magja megmaradt, és ugyanazt a masszív játékot játsszák, mint akkor. Sokat elmond, hogy a góllövőlista első három helyezettje ebben a csapatban játszik. Semmiképpen sem azzal kell foglalkoznunk, hogy visszavágjunk. Az más meccs volt és más csapat itt is ott is. Nekünk arra kell törekednünk, hogy minél jobban szerepeljünk, gólt, gólokat rúgjunk, és lehetőleg ne kapjunk. Fontos lesz a helyzetkihasználás, ehhez nyugodtabban kell megoldanunk a kapu előtti szituációkat" – mondta Kondás a dvsc.hu-nak.

A vendégek magabiztosan érkeztek a magyar bajnok otthonába, jól mutatja ezt Aljakszandr Jermakovics nyilatkozata is:

„Optimistán várjuk a mérkőzést, úgy készülünk, hogy mindenképpen továbbjussunk ebből a párharcból. Tudjuk, hogy küzdelmes meccs vár ránk, erre maximálisan felkészültünk. Mindent összeszedtünk, amit tudni akartunk a Debrecenről, így nem érhet bennünket meglepetés az ellenfél játékát illetően. Nagyon komolyan vesszük a meccset, szomorúak lennénk, ha nem jutnánk tovább, mert nagy reményeket táplálunk eziránt. A két évvel ezelőttihez képest a mostani csapatunk egységesebb, tapasztaltabb, és ezt igyekszünk hasznosítani.”

A Debrecen kezdőjében nagy változások várhatóak a Nyíregyháza elleni (1-1) bajnoki mérkőzéshez képest, hiszen a védelem nagy valószínűséggel a Novakovics – Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut összeállításban lép pályára, a középpályára Bódi Ádám mellé visszatérhet Varga József, Szakály Péter és René Mihelic, míg a gólokat elsősorban a Sidibe-Volas duótól várhatjuk.

A találkozó 20.30 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban

(Fotó:dailynewshungary.com\sportchalk.com)