Jump to content

Kondás Elemér: nehéz lesz a visszavágó

2014. 07. 30. 15:30

Mint ismert, tegnap este a DVSC-TEVA futballcsapata Ibrahima Sidibe góljával 1-0-ra legyőzte a fehérorosz BATE Boriszov együttesét a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. A mérkőzés után mindkét vezetőedző és Varga József, a Loki középpályása is megszólalt.

Hiába az 1-0-s hazai győzelem, nehéz visszavágóra számíthat a Debrecen a jövő hét keddi visszavágón. Bár a második félidőben jól játszott Kondás Elemér együttese, az egygólos előny még nem ad okot megnyugvásra, amit ki is emelt a vezetőedző:

„ A BATE-tól azt kaptuk, amit vártunk, bebizonyosodott, hogy egy kiváló csapat. Küzdelmes, jó ritmusú meccset láthatott a közönség. Az elején voltak gondjaink, nem jól osztottuk el a területeket, de utána rendeztük a sorainkat. Szerencsére sikerült gólt szereznünk, és a végén növelhettük volna az előnyünket, de ők is sokat tartózkodtak a kapunk előtt. Jól játszottak a srácok, jól védekeztünk, kontrákat tudtunk vezetni, csak pontosabban kellett volna befejezni a támadásokat. Biztos vagyok benne, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Boriszovban is.” – mondta Kondás Elemér a dvsc.hu-nak.

A vendégek trénere Aljakszandr Jermakovics is hasonlóan értékelt:

„Színvonalas, jó iramú meccset játszottunk. nagyon sajnáljuk, hogy nem használtuk ki a lehetőségeinket. A visszavágóig van időnk, hogy átgondoljuk, mi az, amit jobban tudnánk csinálni céljaink elérése érdekében, meg kell oldanunk azokat a feladatokat, amiket most nem sikerült. Hazai pályán is ugyanolyan nehéz meccsre számítok, mint ami itt volt, de vannak rejtett lehetőségeink, amit igyekszünk kihasználni. A továbbjutást illetően valamennyire csökkentek az esélyeink, de ha a Debrecen hazai pályán tudott nyerni, ugyanez nekünk is sikerülhet, így optimistán várjuk a visszavágót.”

Varga József, az anglia Middlesbrough-ból kölcsönből visszatért középpályás pozitívan látja a továbbjutási esélyeket:

„A második félidőben még stabilabbak voltunk, a megszerzett labdákkal veszélyes kontrákat indítottunk. Sikerült egy tizenegyest kiharcolni és azzal vezetést szerezni, ami mindenképpen jót tett a csapatnak. A végén akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, ha jó döntéseket hozunk a kapu előtt, de nem vagyunk telhetetlenek. Láthattuk tegnap a Nagyerdei Stadionban is, hogy a felállt, zárt védekezésünkkel nem boldogultak, ha ezt ilyen szinten megoldjuk a visszavágón is, akkor jó esélyünk lesz továbblépni"- tette hozzá Varga a Debrecen hivatalos honlapján.

A visszavágót jövő héten kedden, 19.30 órakor rendezik Boriszovban.

(Fotó:mindennapi.hu)