Jump to content

Fradi: Pápán varázsolhat a Gera-Böde-Lauth hármas

2014. 08. 02. 14:29

Három mérkőzéssel folytatódik a mai napon a labdarúgó NB I második fordulója, ám beharangozónk harmadik részében a Haladás-Kecskemét mérkőzés mellett már a vasárnapi Pápa-Ferencváros derbire is kitérünk. A Fradiban ismét pályára lép Gera Zoltán, Böde Dániel és Benny Lauth, ám hogy egyszerre, az nagy kérdés. Legutóbb a trió vezetésével győzött a Fradi, a Pápa ellen még inkább hoznia kéne a kötelezőt.

Kecskeméti TE - Szombathelyi Haladás - szombat 20:30

A Kecskemét egy Ferencváros elleni hazai vereséggel kezdte a szezont. A KTE mutatott már fel szép eredményeket a Fradi ellen, ezúttal azonban nem jött össze a meccs, ugyanis Böde mesterhármasa ellen nem volt ellenszere a lila-fehéreknek. Egyedül csak a fiatal Kitl gólja jelenthetett örömet. A Fradi ellen ki lehet kapni, a Haladás ellen azonban már jobbak az esélyeik, ezt a meccset hozniuk kéne a későbbi nehezebb meccsek és esetleges pontvesztések miatt is. Két igazi középcsapatról beszélünk, igazi háromesélyes csata lesz. Azért lehet háromesélyes, mert a Haladás némileg gyengült tavalyhoz képest. Leginkább támadóposzton vékony Artner Tamás csapata, és akkor arról még nem beszéltünk, hogy lehet Radó András is távozni fog, ez eldől a következő hetekben. Talán ezért merülhetett fel a sajtóban az a hír, hogy a korábbi Lazio legenda Tommasso Rocchi igazolhat a Rohonci útra. Mindenesetre a Hali Újpest elleni meccse talán az első forduló legszínvonaltalanabb találkozója volt, tehát a zöld-fehéreknek nem csak az eredményességen, de a mutatott játékon sem ártana javítaniuk.

Lombard Pápa Termál FC - Ferencvárosi TC - vasárnap 16:30

Már a legutóbbi szezonban is többször előfordult, hogy a Ferencváros a vasárnap délutáni idősávban lépett pályára, és ez úgy tűnik, hogy idén is tendencia lehet. A stadionavató előtt álló zöld-fehérek a Pápa ellen lépnek pályára idegenben, ám ettől függetlenül a három pont megszerzése a kötelező feladat kategóriájába tartozik Thomas Doll csapata számára.

A Fradi az előző fordulóban a KTE ellen játszott, és azon a mérkőzésen már egész jól működött a Gerda-Böde-Lauth hármas, igaz utóbbi csereként lépett pályára, ám éppen azt követően élénkült meg a zöld-fehérek támadójátéka. Azon a mérkőzésen Böde volt elöl, míg mögötte játszott Gera, majd Lauth utóbbit váltotta, szóval a kétcsatáros rendszert is kipróbálta Doll. A Pápa ellen várhatóan ismét lesz tér a támadások gyakorlására, mivel a hazaiak a Vidi ellen is visszahúzódtak saját térfelükre, még úgy is, hogy egy egész félidőt emberelőnyben játszhattak. Egészen megdöbbentő volt azt figyelni, hogy a pápaiak emberelőnyben és gólhátrányban sem próbáltak támadásokat vezetni. A ZTE-től érkező különítmény nem váltotta meg a világot, Sluka kapcsán jelzésértékű, hogy a mérkőzés kommentátora, Faragó Richard még a fittségét is kétségbe vonta. A zalaegerszegi évek után ismét összeállt Pápán a Kenesei-Waltner csatár duó, ám az első fordulóban még nem váltotta meg a világot egyikük sem. A két rutinos játékos muszáj lesz, hogy elkezdje a góltermelést, máskülönben komoly gondok lehetnek a klub háza táján. Az új vezetőedzőre, Mátyus Jánosra kemény munka vár és ha már az egykori játékos szóba került, számára biztos, hogy nagyon különleges lesz a Fradi elleni mérkőzés, hiszen korábban szép éveket töltött az Üllői úton.

(Fotó:nso.hu)