Jump to content

NB I: rangadókkal folytatódik a bajnokság - forduló beharangozó 2. rész

2014. 08. 02. 11:35

Megyei rangadót rendeznek szombaton az NB I-ben, a sima 3-0-val kezdő Videoton a Dunaújvárost fogadja, ezúttal akár a hazatérő volt válogatott csatárral, Feczesin Róberttel a soraiban. Pályára lép az első forduló két bravúrcsapata is, a DVSC ellen ikszelő Nyíregyháza, és a Győrt szép távoli bombákkal legyűrő Paks is.

Videoton - Dunaújváros - szombat 16:30

Sima győzelemmel kezdte az idényt a Vidi, amely először játszott bajnokit az új vezetőedző, Joan Carillo irányításával. A Pápa ellen abszolút nem kellett megizzadniuk, még úgy sem, hogy egy félidőt emberhátrányban játszottak Kovács István kiállítása miatt. A játékmester hiánya akár zavaró is lehet az újonc Dunaújváros ellen, azonban a székesfehérváriak kerete elég mély ahhoz, hogy kiküszöböljék ezt. Szerencsés is a sorsolásuk, hiszen a jelenleg talán leggyengébb Pápa után most a két újonc közül talán a gyengébbiknek nevezhető újvárosiakkal találkoznak, ráadásul ismét hazai pályán. A Vidi számára a szombati találkozó a kötelező győzelem kategóriába tartozik, ám pont ez jelenti a nehézséget, hiszen sokszor ezeket a meccseket a legnehezebb hozni. A remélt három pont megszerzésében segítséget nyújthat a fehérváriaknak az újonnan igazolt Feczesin Róbert, aki olaszországi légióskodás után tért vissza Magyarországra.

Nyíregyháza Spartacus FC - MVM Paks - szombat 18:30

A Nyíregyháza a nyáron eddig sikerrel vette azt az akadályt, mely minden újonccsapat előtt áll, miszerint nagyjából tartsák együtt a keretet, és megfelelően erősítsenek. A Szparinál több olyan játékos található, akik NB I-es rutinnal rendelkeznek, így pedig a bennmaradás reális cél lehet. Ellenfelük a Paks lesz, akiktől inkább távoztak a nagy nevek, mint érkeztek volna, gondoljunk csak a gólkirály Simon Attila Ausztriába való távozására, vagy a csapatkapitány Éger László visszavonulására. Mindezek tükrében pláne nagy meglepetés volt, hogy a nyitányon jól játékkal és nagyszerű távoli gólokat szerezve győzték le a tavalyi ezüstérmes, tavalyelőtti bajnok, és talán a legmélyebb játékoskerettel rendelkező Győri ETO-t. A Paks tavaly hullámzóan teljesített, azonban a tavasz végére összeálltak, és úgy látszik, lendületben maradtak, előzetesen nehezebb évet jósoltak nekik, viszont ha az ETO elleni produkciót sikerült nagyjából állandósítaniuk, akkor idén is a bajnokság üde színfoltja lehet az atomváros csapata, ahogy arra már volt is példa a korábbi években.


A beharangozó következő részében a Pápa-Fradi és a Kecskemét-Haladás párharcokkal foglalkozunk.

(Fotó:sport365.hu)