Jump to content

NB 1: Első győzelmét aratta a Győr a Honvéd ellen

2014. 08. 03. 20:48

Az ETO először nyert, a Budapest Honvéd pedig először veszített vasárnap este a szezonban. Sokáig kiegyenlített mérkőzés volt, azonban Alcibiade kiállítása után a hazaiak érvényesítették a papírformát, és megkezdték a pontgyűjtést a szezonban.

Kimondottan hajtós, jó meccsnek indult a találkozó, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 19. percben megzörrent a háló is, Priskin Tamás első gólját szerezte visszatérése óta, rá jellemző mód fejesből. Nem sokáig tartott azonban a hazai vezetés, Youla ugyanis kiegyenlítette a Honvéd hátrányát, az állás pedig sokáig nem is változott. A meccset eldöntő momentum a második félidő derekán következett be, Alcibiade összeszólalkozott a játékvezetővel, aki kiállította a magáról megfeledkező védőjátékost. Szinte azonnal vezetést is szerzett ismét az ETO, Rudolf Gergely egy tizenegyest értékesített higgadt módon, Kemenesnek nem volt esélye. Percekkel később pedig eldőlt a meccs, Pátkai állította be a 3-1 arányú végeredményt.

A következő körben a Honvéd a Nyíregyházát fogadja, míg az ETO a bajnokság egyik legnagyobb rangadóját játszhatja, az eddig százszázalékos Videoton ellen, idegenben.

Győri ETO – Budapest Honvéd 3-1

(Fotó: o2hir.hu )