Jump to content

NB 1: óriási meglepetésre kikapott a Fradi Pápán

2014. 08. 03. 18:17

A Lombard Pápa otthonába látogatott a Fradi vasárnap, ahol az első félidő nehezen alakult a zöldeknek, hiszen nem sikerült feltörniük a betömörülő pápai védelmet. A második játékrész aztán még inkább rémálomszerűen folytatódott, ugyanis a Lombard szerzett vezetést, melyet sikerült is megtartaniuk a lefújásig, első győzelmüket szerezve idén.

A Ferencváros egyik kedvenc ellenfeléhez látogatott, a Pápa ellen ugyanis kimondottan kedvező volt a zöld-fehérek mérlege, a közelmúltban több nagyarányú győzelmet is arattak ellenük. Emellett még azért is optimistán várhatták a bajnokit a Fradi szurkolók, mert kedvenceik az első fordulóban Kecskeméten arattak kétgólos diadalt, míg a Pápa eddig nem remekelt, így mindenképpen győzelmi reményekkel utazott nyugatra a Fradi. Ugyanakkor pont az ilyen kötelező győzelmek a legnehezebbek, és ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel.

A Pápa főleg a védekezéssel törődött, átengedte a területet a vendégcsapatnak, a sárga mezes játékosok betömörültek kapujuk elé, gyakran 5 védővel. Jól szűkítették a területet a hazaiak, melyre a Fradi a széleken vezetett támadásokkal próbált ellenszert találni, az első félidőben sikertelenül. Talán épp azért, mert klasszikus szélső nélkül állt fel a Fradi Somália hiányában, a jobb szélen például gyakran Gera fordult meg. 0-0-val ért véget az első játékrész, a legnagyobb helyzet Busai és Lauth előtt adódott.

A második félidőben aztán igazi hidegzuhany érte a fradistákat a nyári hőség közepette. A volt ferencvárosi Csizmadia ment el a jobbszélen, beadását pedig Popin brusztolta be Dibusz kapujába. Popin első gólját szerezte a Pápa színeiben, érdekesség, hogy a szezon előtt mindenki a Kenesei-Waltner csatárduóról beszélt, és mégis az ismeretlen külföldi támadó lett a hős. Innentől a Pápa még jobban a védekezésre rendezkedett be, a Fradi pedig hiába ment előre, nem sikerült még az egyenlítést jelentő gólt sem bepréselnie Szűcs Lajos kapujába. A Pápa hatékonyságból jelesre vizsgázott, hiszen kis túlzással az egyetlen komoly helyzetéből sikerült gólt szerezniük Popin révén.

Legközelebb a Pápa a Kecskemétet fogadja, míg a Ferencváros stadiont avat, az új Groupama Aréna megnyitóján azonban nem bajnoki riválist, hanem az angol sztárcsapat Chelsea-t látják vendégül vasárnap.

Lombard Pápa - Ferencváros 1-0

(Fotó: nso.hu)