Jump to content

UEFA - enyhítést kér a Debrecen

2014. 08. 03. 09:05

A szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt komoly büntetést kapott az Európai Labdarúgó-szövetségtől a Debrecen együttese. Az UEFA szektorbezárással büntette meg a hajdúsági csapatot, amelyet az önmagukról megfeledkező szurkolók miatt így a következő európai kupamérkőzésén komoly anyagi hátrány ér majd, nem beszélve arról, hogy a hazai pálya előnyét sem élvezheti 100%-osan, lévén az egyik szektort nem nyithatja meg szurkolói előtt.

Róka Géza, a Bajnokok Ligája-selejtezőjében szereplő Debrecen klubigazgatója bejelentette, hogy a Debrecen fellebbez az UEFA ítélete ellen. A klubigazgató szerint az UEFA döntése igen érzékenyen érinti a csapatot, hiszen a B szektor a Nagyerdei Stadion kapacitásának közel negyedét teszi ki. A klub ezért a büntetés mérséklését kérte hivatalos levélben.

Arra is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy rasszista megnyilvánulással nagyon nagy bajba sodorhatják a DVSC-t. Hangsúlyozta: az UEFA nagyon komolyan veszi a rasszizmus elleni küzdelmet, épp ezért nagyon súlyos szankciókat alkalmaz az ilyen megnyilvánulások kapcsán.

"Ha hasonló eset újra megtörténik Debrecenben, a következő lépésben már teljes stadionbezárással büntethetik a Lokit, illetve eljuthat odáig is a folyamat, hogy ki is zárhat egy csapatot a küzdelemsorozataiból" - nyilatkozta Róka Géza.

A debreceni drukkerek részéről még az északír Cliftonville elleni összecsapáson hangoztak el a rigmusok, és nem engedélyezett drapériákat is kifeszítettek. Az UEFA csütörtöki döntésének értelmében a következő európai kupamérkőzésen, amelyet a Nagyerdei Stadionban rendeznek, az egyik kapu mögötti teljes B szektort be kell majd zárni.

A Debrecen kedden hazai pályán 1-0-ra legyőzte a fehérorosz BATE Boriszovot, a visszavágóra jövő kedden kerül sor.

(Fotó:sporttv.hu)