Jump to content

NB 1: A harmadik fordulóval folytatódik a magyar pontvadászat – I. rész

2014. 08. 07. 23:39

Pénteken két százszázalékos csapat vív rangadót az MTK és a Paks személyében, szombaton pedig megrendezik az ősz egyik legnagyobb meccsét, ahol a Győr a Videotonhoz látogat. Emellett a Honvéd a Nyíregyházát, a Fradi skalpját begyűjtő Pápa pedig a Kecskemétet fogadja.

Augusztus 8. 19:00: Paks – MTK

Meglepetésre mindkét csapat hibátlan eddig a szezonban. Ezt talán a Pakstól vártuk kevésbé, bár az MTK-t se soroltuk a bajnoki aranyra legnagyobb eséllyel pályázók sorába a szezon előtt. Mindkét csapat 5-0-s gólkülönbséggel áll, tehát a támadó és védő csapatrészek egyaránt jól funkcionálnak. Nagyvadat is ejtett mindkét klub, hiszen a Paks a Győrt, az MTK pedig a Debrecent tudta két vállra fektetni. Meglátjuk melyik sorozat szakad meg előbb, talán az MTK egy árnyalattal esélyesebb.

Augusztus 9. 16:30: Budapest Honvéd – Nyíregyháza

A Honvéd legutóbb kikapott a Győrtől, előtte érvényesítve a papírformát legyőzték a Dunaújvárost. A Nyíregyháza meglepetésre ikszelt a DVSC ellen, azonban hazai pályán simán kikapott a Pakstól egy hete. A Honvéd Vernes hiányában is győzelemre fog törni az újonc ellen, érdekes lesz figyelni, hogy egyrészt az új játékosok hogyan épülnek be, másrészt az új edző elképzeléseit mennyire tudják majd megvalósítani a kispestiek. A Nyíregyháza számára az első győzelem lehet a cél, játékoskeret alapján nem is lenne meglepő, ha már a Honvéd ellen megtörténne ez, hiszen NB 1-es rutinnal rendelkező játékosaik vannak, és a nehezebb ellenfelek után most egy reálisabb erőfelmérő lehet a Honvéd elleni mérkőzés.

Augusztus 9. 16:30: Videoton – Győr

Nem csak a forduló, hanem az egész ősz egyik legnagyobb meccse lehet ez, hiszen két egyértelmű bajnokesélyes lép pályára. A Videoton ismét a Sóstói Stadionban játszhat, ezúttal azonban igazán erős csapat ellen, most derülhet ki, hogy valójában mire képesek, hiszen a Pápa és a Dunaújváros ellen kötelező volt nyerni (habár mint láttuk a Fradinak Pápán nem sikerült). Feczesin debütált egy hete, kérdéses, hogy vajon Nikolics és ő mennyit lesznek egyszerre a pályán nem csak a Győr ellen, hanem egész szezonban. Az ETO ellen vélhetően inkább marad még az egycsatáros felállás. A Győr egy hete megszerezte első pontjait és kiküszöbölte a Paks elleni nyitókörös csorbát, a listavezető Vidi elleni idegenbeli győzelem pedig óriási lendületet adhatna nekik.

Augusztus 9. 18:30: Lombard Pápa – Kecskemét

Nagy az öröm Pápán, hiszen a Fradit sikerült legyőzniük vasárnap, a mutatott játék azonban erősen kérdéses, hiszen nem sikerülhet mindig ez, hogy végigbekkelik a meccset, majd találnak egy gólt. Waltner és Kenesei volt az, akiktől a gólokat várták, erre az FTC ellen Popin lett a hős, rá most is kulcsszerep várhat. Pápán egy a Fradi meccs félidejében elhangzott interjú alapján a 7-10. hely a cél, ha valóban így van, akkor a KTE ellen mindenképpen nyerniük kellene. Ez a meccs valódi értékfelmérő is lehet, hiszen eddig csak egyértelműen esélyesebb csapatok ellen játszott a Pápa (Vidi, Fradi), azonban ez azt is jelenti, hogy támadóbban kell játszaniuk, hiszen a KTE ellen azért túlzás lenne az elejétől bunkerfutballt játszani.

(Fotó: boon.hu)