Jump to content

A Chelsea nyerte a Fradi stadionavatóját

2014. 08. 10. 22:36

Hosszú várakozás után ma este végre birtokba vehette a vadonatúj Groupama Arénát játékos és szurkoló egyaránt. A szervezők a megnyitóra egy igazi sztárcsapatot, a két évvel ezelőtti BL-kiírás győztesét angol Chelsea-t hozták el a zöld-fehér szurkolók kedvéért. José Mourinho csapata ráadásul a legerősebb összeállításában lépett pályára Geráék ellen, és végül picit elrontotta az ünnepet, hiszen 2-1 arányban megnyerte a stadionavató gálamérkőzést.

Méltó felvezetést kapott a találkozó, ugyanis már tegnap egész napos családi programokkal várta a Ferencváros az érdeklődőket, ma pedig már héttől kezdetét vette az esemény. A találkozó 20:45-kor vette kezdetét, az angolok előzetes ígéretüknek megfelelően legerősebb összeállításukkal kezdtek, mást ne mondjunk, Torres és Drogba alkotta a londoniak csatársorát.

Sajnos a Chelsea-hez nyáron visszatérő legenda, az elefántcsontparti Drogba már a mérkőzés elején megsérült, azonban a padon ott ült többek között Diego Costa is, szóval valóban szupererős kerettel érkeztek az angolok. A Fradi azonban nem húzódott be, sőt, egy óriási helyzettel jelezték nem kívánnak alárendelt szerepet játszani, Böde jobb oldali beadását Busai alig lőtte fölé. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a zöld-fehérek játékosa mindezt lesről tette, de a helyzet is mutatta, hogy a Fradi számára volt lehetőség eljutni az angolok kapujáig.

A Ferencváros lendületben maradt és a hazai közönség legnagyobb örömére nem sokkal később meg is szerezte a vezetést: a Németországból hazatérő Nagy Dániel passzolt be jobbról, a szintén nyáron érkező, az angliai pályafutása alatt a Chelsea-nek már korábban is betaláló Gera pedig köszönte szépen, és bepasszolta a labdát a kapuba, 1-0 a Fradinak. Az állás a félidőben sem változott, előnnyel vonulhatott tehát a szünetre a Fradi.

A második játékrészre, ahogy az egy gálamérkőzéshez dukál, bőven cserélt mindkét csapat, és ez a tendencia maradt a folytatásra is. A Fradi előnye az 51. percig tartott, egyenlített a Chelsea: a világbajnokságon enyhén szólva is visszafogottan teljesítő brazil Ramires a tizenhatoson kívülről lőtt hatalmas gólt, a labda a felső sarokban állt meg.

A gól nem hozott elsöprő londoni lendületet, voltak nagy helyzetek mindkét oldalon, de összességében kiegyenlített volt a mérkőzés. A hazaiak legnagyobb helyzete egy ellentámadásból adódott, két ferencvárosi játékos vezette rá egy angol védőre a labdát, Ugrai azonban elszórakozta a lehetőséget. Ment előre azonban a Chelsea is, látszott rajtuk, hogy nyerni szeretnének, és a 81. percben meg is lett a nagy nyomásnak az eredménye: a nyáron igazolt Fabregas csinált meg a tizenhatoson belül két szép cselt, majd a spanyol kilőtte a rövid sarkot. A továbbiakban az állás már nem változott, a londoniak 2-1-re nyertek a Ferencváros stadionavatóján. A hazaiak ugyanakkor dicséretet érdemelnek, hiszen jól futballoztak és egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a Premier League egyik élcsapatával szemben. A londoniak számára egy hét múlva kezdődik a bajnokság, míg a Fradi legközelebb a Magyar Kupában lép pályára, ellenfele a Hévíz lesz.

FERENCVÁROS–CHELSEA 1–2
G: Gera (17.), ill. Ramires (51.), Fabregas (81.)

(Fotó: MTI)