Jump to content

NB 1: Nikolics duplájával ismét nyert a Vidi, győzött az MTK is

2014. 09. 20. 20:44

Nyolcból nyolc a Videoton mérlege idén, a Haladás sem tudta megállítani őket. Nehéz is lett volna, tekintve, hogy már az első félidőben kettős gól- és emberhátrányba kerültek a vasiak. Az MTK is nyerni tudott, a Dunaújváros ellen.

MTK - Dunaújváros 2-0

Előzetesen itt a papírforma egyértelműen MTK sikert ígért. Ennek megfelelően inkább a hazaiak (akik ezúttal is a Bozsik Stadionban léptek pályára) voltak aktívabbak, míg a vendégeknél leginkább a korábban az MTK-ban is megfordult Nikházi volt aktív, egyszer kapufával vétette magát észre a Diósgyőrtől érkező középpályás. A vezető gólt az MTK szerezte meg, Pölöskei Zsolt révén, a félidő hajrájában. A félidőben beállt az MTK-ba Torghelle, és a vezetést is sikerült növelnie a kék-fehéreknek, Kanta büntetője révén. A győzelemmel az MTK továbbra is az élboly tagja.

Haladás - Videoton 0-2

A félidő felénél máris nehéz helyzetbe került a hazai csapat. Előbb Nikolics talált be közelről, majd Kopuneket állította ki a játékvezető egy túl keményre sikerült becsúszást követően, az ítélet miatt hevesen reklamáltak a hazai játékosok. Pár percre rá aztán a Videoton az emberelőnyt is kihasználta, ismét Nikolics köszönt be Rózsának. A 40. percre aztán úgy tűnt, eldőlhet a találkozó, Andó-Szabó játékvezető ugyanis a második Haladás játékost is kiállította, miután Halmosi törlesztő szándékkal, dühből csúszott oda egy Vidi játékosnak, jogos volt az azonnali piros lap. Fordulás után nem történt sok esemény, a Vidi nem játszott teljes erőbedobással, 9 emberrel pedig a Hali érthető mód nem tudta felpörgetni a játékot. Gyurcsónak voltak lehetőségei, illetve a csereként beállt Feczesinnek akadt helyzete. Sikerével a Vidi még mindig hibátlan, nyolcból nyolc győzelem a fehérváriak mérlege.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu ; fotó: uefa.com)