Jump to content

NBI - Újpest-Fradi, ultrák nélkül

2014. 09. 20. 08:30

A vasárnapi Újpest-Ferencváros rangadó jelenti a slágermeccset az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában. A derbire mindkét gárda gőzerővel készül, ám azt már most tudni lehet, hogy a rangadó nem lesz olyan, mint a korábbi évek összecsapásai. Mégpedig azért nem, mert a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai nem látogatnak ki a Megyeri útra, így tiltakozván az MLSZ egyes szurkolókat érintő döntései ellen.

A vasárnapi Újpest-Fradi lesz a két ősi rivális 215. egymás elleni bajnoki összecsapása. Az örökmérleg Ferencváros dominanciát mutat, eddig 97 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született. Az előző szezonban a párharc mindkét felvonását a zöld-fehérek nyerték, ősszel több mint 22 ezer néző előtt a Puskás Ferenc Stadionban 3-1-re, majd a tavaszi visszavágón, a Szusza Ferenc Stadionban 2-1-re győztek a "lilák" ellen. A Fradi a legutóbbi Megyeri úti győzelmével amúgy egy 14 éven át tartó negatív szériát döntött meg, ugyanis 2000 után először nyert a lila-fehérek pályáján. Ami a vasárnapi derbit illeit, a papírforma Ferencváros sikert ígér, egyrészt mert a Fradinak mélyebb és jobb a kerete, másrészt az ellenfelénél csatárgondok okoznak fejtörést.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a vasárnapi derbire a Fradit nem kíséri el legendás szurkolótábora, legalábbis a szervezett szurkolói csoportok nem vesznek részt a mérkőzésen nélkülük rendezik a Szusza Ferenc Stadionban az idény legnagyobb rangadóját. A szurkolói csoportok a találkozó idejére a Groupama Aréna előtti területre, a Sas-szobor köré demonstrációt és közös meccsnézést hirdettek meg, ezt a "rendezvényt" engedélyezte a Ferencváros vezetősége is. A magukat a stadionon kívülre szorultakként aposztrofált csoportok - amelyek nem értenek egyet a vénaszkenneres regisztrációval, illetve általában a klubkártyarendszerrel - akciójukkal azt szeretnék a futballvezetők tudomására hozni, hogy "szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés".

Az MLSZ korábban már jelezte, hogy a beléptetési rendszeren nem kíván változtatni, ahogy a klubkártyák bevezetésén sem éppen ezért a Fradi-szurkolók demonstrációja nem tudni, hogy célt ér-e, egy biztos, kedvenceik bizonyára hiányolni fogják őket az év egyik legfontosabb meccsén.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának programja:
péntek:
PMFC-Matias - MVM-Paks 1-1
szombat:
Nyíregyháza Spartacus-Győri ETO FC 14.30, v.: Vad II.
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 16.30, v.: Szabó Zs.
MTK Budapest-Dunaújváros Pase 18.30, v.: Kassai
Szombathelyi Haladás-Videoton FC 18.30, v.: Andó-Szabó
Puskás Akadémia-Lombard Pápa Termál FC 20.30, v.: Erdős
vasárnap:
Újpest FC-Ferencváros 16.30, v.: Farkas
DVSC-TEVA - Kecskeméti TE 18.30, v.: Bognár

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó: