Jump to content

Újpest-Fradi: az év meccse következik!

2014. 09. 21. 08:28

Ma délután a Megyeri úton rendezik az Újpes-Ferencváros derbit, a magyar labdarúgás legnagyobb múltra visszatekintő rangadóját. A két ősi rivális 70. alkalommal találkozik egymással Újpesten, a korábbi 69 mérkőzésből 26-at a "lilák" 20-at a "zöld-fehérek" nyertek. Mindkét csapat számára presztízskérdés a győzelem, ám a bajnoki címre törő Fradinál egyenesen létkérdés, hiszen egy újabb hibával még messzebb kerülnének az eddig hibátlan Videotontól.

A 8. helyezett Újpest a fordulót a 4. helyről váró Ferencvárost fogadja ma délután a Szusza Ferenc Stadionban. A hazaiak felemás formában vannak, az előző fordulót hat mérkőzésből álló veretlenségi szériával várhatták, ám a listavezető Videoton otthonában vereséget szenvedtek. Ugyanakkor az újpestiek hazai pályán még nem kaptak ki, két győzelem (KTE, DVSC) és két döntetlen (DVTK, Honvéd) áll a nevük mellett, sőt az otthoni stabilitást jól mutatja, hogy a legutóbbi két fordulóban a Megyeri úton egy vendég sem talált be. Azért vannak negatívumok is a csapat háza táján, a bajnoki címvédő Debrecen legyőzése óta ugyanis sem győzelmet sem gólt nem jegyzett a lila-fehér alakulat, a negatív széria tehát a Fradi ellen kéne, hogy megtörjön. Érdekes, hogy az Újpest szinte napra pontosan két éve tudott fővárosi csapat ellen utoljára nyerni saját pályáján, akkor éppen a Fradit verte.

Ami a zöld-fehéreket illeti, Thomas Doll együttese esélyesként várhatja a derbit még akkor is, ha a Megyeri úton nem számíthat a szervezett szurkolói csoportokra. A Fradi öt győzelemmel és két vereséggel a háta mögött várhatja a rangadót legutóbbi 16 mérkőzéséből 14-et megnyert és szinte mindig szerzett leaglább egy gólt. Bödéék a mostani bajnokságban eddig négyszer játszottak idegenben, két győzelem mellett két vereséget számlálnak. Nagy kérdés, hogy Gera Zoltán vállalni tudja-e a játékot az Újpest ellen, a játékmester állapotáról ugyanis eltérő hírek érkeztek az Üllői útról.

A ma délután derbi az idény legnagyobb meccse lesz, a hangulatra bizonyára nem lehet majd panasz még akkor sem, ha a Ferencváros szervezett szurkolói csoportja önkéntes számüzetése miatt nem látogat ki a Szusza Ferenc Stadionba, amivel valljuk be nem az MLSZ-t, sokkal inkább magát és kedvenceit bünteti.

Végül még egy aprócska statisztikai adat: az eddigi 69 Megyeri úti találkozó közül 26-ot a hazaiak nyertek, a Ferencváros 20-szor győzött, míg a maradék 23 mérkőzés döntetlennel zárult.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;nso/Fotó:sportsmarketing.hu)