Jump to content

NB 1: A Diósgyőr se tudta megállítani a Videotont

2014. 09. 28. 18:24

Tovább tart a Videoton menetelése, a Diósgyőr elleni rangadó után is győztesen hagyta el a pályát Joan Carillo csapata. A Diósgyőr még egyenlíteni tudott, végén azonban egy öngól megpecsételte sorsukat.

Videoton - Diósgyőr 2-1

Talán az ősz rangadóját rendezték Fehérváron, ahol az eddigi összes bajnokiját győzelemmel záró Videoton a szintén veretlen DVTK-t fogadta. A két talán legjobb formában levő csapat mérkőzése a válogatott szempontjából is fontos volt, hiszen 5 játékos is érintett lesz majd a románok ellen, a hazaik részéről Juhász, Kovács, és Gyurcsó, míg a vendégeknél Elek és Kádár. A DVTK kapcsán kérdés volt, hogy Takács vagy Griffiths lehet center, végül mindketten a kezdőcsapatba kerültek.

Az első félidő legnagyobb helyzetei a Videoton előtt adódtak, a 30. percben Nikolics helyzeteinél kellett Radosnak mentenie, és a félidőt is egy Vidi lehetőség zárta. Ezek után nem meglepő, hogy az 54. percben a vezetést is megszerezte a hazai csapat, szintén Nikolics révén, a válogatott keretbe ezúttal be nem kerülő támadó már a 11. gólját szerezte a 9. fordulóban.

A Videoton végig aktívabban játszott, sorozatban kialakítva a helyzeteket, a Diósgyőrt csak Rados védései tartották meccsben. Aztán negyed órával a lefújás előtt egalizált a miskolci csapat, egy szöglet után Kádár csúsztatta tovább a labdát, amit Grumic kotort be. Nem sokáig tartott azonban a vendégöröm, ugyanis ismét vezetést szerzett a Vidi, egy öngóllal! Trebotic beadását Alves juttatta saját kapujába.

Győzelmével a Vidi kilencből kilenccel áll, a Diósgyőr pedig első idei vereségét szenvedte el.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu ; fotó: rangado.hu)