Jump to content

Magyar válogatott: Változások Dárdai keretében, bekerült Nikolics

2014. 09. 30. 15:43

Az NB I kilencedik fordulóját követően változtatott a válogatott kereten Dárdai Pál szövetségi kapitány, aki ígéretének megfelelően egy védekező középpályást is meghívott, emellett azonban behívta a remek formában játszó Nikolicsot is, míg többen a vésztartalékok közé kerültek.

Védekező középpályás posztra leginkább Vass Ádám, Pátkai Máté, valamint Simon Ádám jöhetett szóba, végül Simon került be a keretbe. Dárdai előzetesen egy plusz játékost akart meghívni, azonban Pintér Ádám jelezte a kapitánynak, hogy sérülés miatt nem tud részt venni az elkövetkező két mérkőzésen, így még egy játékos bekerült a keretbe, ő lett Nikolics. Forma alapján nehezen vitatható a döntés, Nikolics a hibátlan Videoton egyik vezéregyénisége, és eddig 9 mérkőzésen szerzett 11 góljával vezeti a góllövőlistát.

Nikolics érkezésével Dárdai szűkítette a csatárok névsorát, és Rudolf Gergelyt és Futács Márkót csak a tartalékok közé jelölte. Előbbi a nagyobb meglepetés, hiszen Futács kihagyása annyiban indokolt lehet, hogy klasszikus magas centerből Priskin és Szalai révén van ember a keretben, viszont olyan alacsony és mozgékony, mint Rudolf, nincs, ezt a szerepet így Nikolics töltheti be.

A szűk keretbe nem került be még Forró Gyula, Nagy Dominik, Pölöskei Zsolt, és Varga Szabolcs.

Dárdai azt is elárulta, hogy az újpesti Simon Krisztiánra valóban védekező poszton számít.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu ; fotó: uefa.com)