Jump to content

NB 1: Döntetlen a Honvéd-Paks, az MTK viszont nyert

2014. 10. 18. 20:11

Egy meglehetősen eseménytelen mérkőzésen végzett gól nélküli döntetlenre a Paks a Honvéd otthonában. Az MTK viszont a Kecskemét ellen aratott győzelmével megközelítette a holnap pályára lépő Videotont a tabellán.

Budapest Honvéd - Paks 0-0

A Paks győzelmével kihasználhatta volna a Diósgyőr botlását, és közelebb lopakodhatott volna a Videoton-MTK duóhoz, a Honvéd pedig az edzőváltás után akart javítani idei formáján. A hazaiaknál Vierchowod menesztését követően a kezdőcsapatban is változás történt, több fiatal játékos került pályára.

Hazai oldalon azonban nem a fiatal magyarok, hanem Youla révén voltak helyzetek, míg a Paksnál a Haraszti-Bartha kettős jutott kidolgozott helyzetekhez, és kapufákhoz is. Összességében azonban nem állíthatjuk, hogy jó játékkal rukkolt volna elő bármelyik fél is.

A második félidőben sem történt sajnos változás, sok technikai hiba akadályozta meg a folyamatos játék kialakulását. A hajrában aztán Haraszti révén majdnem meglett a Paksnak a győzelem, Kemenes azonban védeni tudott.

A Paks, a DVTK-hoz hasonlóan idegenben hagyott két pontot, a Honvéd pedig örülhet annak, hogy nem kaptak ki, a jövőben azonban ennél mindenképpen többre lesz szükség.

Kecskemét - MTK 0-1

Az MTK azzal a tudattal léphetett pályára, hogy egy siker esetén, ha csak ideiglenesen is, de 3 pontra kerülhet a Videotontól, míg a KTE szeretett volna a 2. helyezett MTK ellen is támadófutballt bemutatni.

Az első félidőben máris meg tudta szerezni az előnyt az MTK, Kanta tizenegyesével. A büntetőt a fiatal Bese harcolta ki, de már előtte is gólt szerezhetett volna a fővárosi csapat, azonban Torghelle a kapufát találta el.

A második félidőben is maradt az MTK fölény, azonban ezt döntő érvényűvé nem sikerült váltani, hiába voltak lehetőségei Horváth Zsoltnak és Torghellének is. A Kecskemétben ma nem volt annyi, hogy meglepetést okozzon, gyakorlatilag Tujvel volt a hazaiak legjobbja.

Nyert tehát az MTK, és szurkolhat a Debrecennek, hogy idén első csapatként vegyen el pontokat a bajnokságban a Videotontól. Azt a rangadót holnap rendezik, 16:30-tól.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu ; fotó: nb1.hu)