Jump to content

NB 1: Gólzápor Diósgyőrben, vendéggyőzelem a PMFC-Pápán

2014. 10. 25. 19:48

Nem mindennapi izgalmakra került sor a labdarúgó NB I-ben. A Pápa az utolsó percben tudott nyerni a Pécs ellen, a DVTK pedig szinte végig emberhátrányban játszva tudott háromgólos hátrányt ledolgozni az újonc Dunaújváros ellen.

Pécs - Pápa 1-2
A hét mérkőzés óta gólképtelen Pápa látogatott Pécsre, ahol a vendégcsapat gyengébben is kezdte a találkozót, sőt, fél óra játék után hátrányba is került. Már Mohl kapufája is a pécsi fölényt jelezte, a balhátvéd kapufából rezgette meg a lécet, majd nem sokra rá Márkvárt lövése talált utat Szűcs Lajos kapujába.

Talán már a pápaiak sem hitték, hogy betalálhatnak, de félidő után közvetlenül Zulevs révén megtört a jég. A Pécs nem nyugodott ebbe bele, és Márkvárt majdnem megszerezte önmaga és csapata második gólját, lövését azonban Szűcs kapufára tolta.Ezután a mérkőzés inkább a sárga lapokról, cserékről, és néhány Horváth Adrián lövésről szólt, majd mikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, akkor vezetést szerzett a Pápa! A gólszerző Zulevset váltó Coroian a 86. percben állt be, és az utolsó percben megszerezte a győztes találatot.

Mérkőzések óta gól sem tudott lőni a Pápa, most azonban kettőt is, és ez győzelmet ért.

DVTK - Dunaújváros 3-3
Egy igazi gólparádét láthattak a nézők, ahol a vendégek már 3 góllal is vezettek, a Diósgyőr azonban emberhátrányban, 3 gólos deficitből is fel tudott állni, és otthon tartani legalább egy pontot.

Negyed óra után Alves lökte fel Zsótért, a védő pirosat, a Dunaújváros büntetőt kapott, amit Böőr értékesített. Aztán a 23. és a 25. percben is megzörrent a hazai háló, előbb Nikházi, majd megint Böőr szerzett gólt, egyaránt szöglet után. A Diósgyőr érthetően megroppant ettől, és akár még 3 gólt is kaphatott volna, Orosz, Petneházi, Böőr előtt egyaránt volt lehetőség, Antal azonban a helyén volt.

Fordulás után aztán szépített a DVTK Bacsa révén, majd tényleg ajtó-ablak helyzeteket hagyott ki a Dunaújváros, előbb Orosz lövése jutott túl már a kapuson is, de Okuka tisztázott, majd szintén Orosz került ziccerbe, visszagurított Petneházinak, de ez a helyzet is kimaradt. Ez pedig megbosszulta magát, ugyanis felállt a Diósgyőr! Grumics egy szöglet után Elek csúsztatását fejelte a kapuba, majd már a 88. percben Marjanovics fejelt, a labda a hálóig nem jutott el, a gólvonalon túl azonban igen.

A Dunaújváros könnyedén nyerhetett volna nagy különbséggel, azonban rengeteg helyzetükből "csak" 3 gólt értek el, a DVTK pedig nem adta fel a kilátástalan helyzetben sem, és végül megérdemelten ért el döntetlent.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: nemzetisport.hu)