Jump to content

NB 1: debütáló edzők és rangadó - Beharangozó I. rész

2014. 10. 30. 17:00

Mindenszentek hétvégéjén is útjára indul a labda. Beharangozónk első részéből kiemelkedik a Győr-Diósgyőr találkozó, de láthatjuk mindkét újoncot, valamint debütáló vagy nemrég debütált edzőket Pécsen és Szombathelyen.

2014. 10. 31. 19:00 Kecskemét - Puskás Akadémia

Két szinte ugyanúgy álló csapat nyitja a fordulót, ráadásul mindkettő kimondottan szép játékra is képes. A Puskás ugyan kikapott az MTK-tól legutóbb, de előtte zsinórban 4 győzelemmel menekült a kiesőzónából, míg a Kecskemét kevésbé látványos javulással, de lényegében ugyanezt az utat járta be. Talán a Puskás kissé esélyesebb, de a hazai pálya a KTE mellett szól.

2014. 11. 01. 14:00 Győr - Diósgyőr

Rangadó ez mindenképpen, bár mindkét csapat kissé megtorpanni lászik. Az ETO egész idényben keresi önmagát, míg a Diósgyőr az előző körökben veszített pontokat, például kikaptak Pakson és ikszeltek a Dunaújváros ellen. Így is ottvannak a negyedik helyen holtversenyben a Pakssal, és a csapat erejét jelzi, hogy legutóbb 10 emberrel álltak talpra 0-3-ról.

2014. 11. 01. 16:00 Dunaújváros - Pécs

Második hazai mérkőzését játszhatja a Dunaújváros. Az első nagyon bejött nekik, és simán nyertek a Nyíregyháza ellen, agresszív letámadással. A Pécs pedig edzőváltás után utazik a Duna partra, Kulcsár Árpád feladata az, hogy felrázza a baranyaiakat, mert alapvetően ez egy nyerhető meccs, és a kiesés szempontjából is fontos.

2014. 11. 01. 16:00 Nyíregyháza - Haladás

Mindkét csapat edzőt cserélt a közelmúltban, ez adhatja a mérkőzés pikáns jellegét. A Halinál Szentes Lázár váltotta Artner Tamást, a Nyíregyházánál pedig Mátyus János irányítja a munkát Csábi József helyett. Az előző körben egyik mesternek sem jött össze a debütálás, most egymás ellen bizonyíthatnak, vélhetően egyikük lesz csak boldog a lefújást követően.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: boon.hu)