Jump to content

NB 1: Hátrányból fordított a KTE

2014. 10. 31. 20:34

Bár korán vezetést szerzett, mégis pont nélkül maradt a Puskás Akadémia Kecskeméten, ahol a hazai lila-fehérek Varga Róbert és Bebeto góljaival már az első félidőben kialakították a végeredményt.

Nem ritka a két csapattól az, hogy mérkőzéseiken bőven esnek gólok, ezúttal sem volt másképpen. Már a találkozó legelején beköszönt az egyik csapat, a kecskemétiek szomorúságára ezek a vendégek voltak. Tischler volt a gólszerző, de a gólpasszt adó Lencsét ugyanannyira meg lehet dicsérni, gyönyörű egyérintős játékkal kerültek a védelem mögé a felcsútiak. Tischler ha betalál, akkor általában nyer a Puskás Akadémia, a gól másik érdekessége pedig a védő Varga Róbert volt, aki le is maradt Tischlerről, másrészt a végén le is lassított.

Ezt helyzetecskék követték itt is, ott is, de inkább a hazai csapat irányított, a fölény pedig lassan góllá érett. Az említett Varga javította hibáját, feljött egy támadáshoz, és Danilovics lábai között a hosszú sarokba lőtt. Az akció emlékeztetett a felcsúti találatra, hasonló rövidpasszos játékkal kerültek a hazaiak a védők mögé.

A játékrész hajrájára aztán a vezetést is átvették a lila-fehérek. A végig agilisan játszó, és társait remek labdákkal tömő Savic ívelt be egy szabadrúgást, mely után a játékszer Bebeto elé került, aki nem hibázta el a ziccert.

A második félidőben aztán a KTE átadta a területet a Puskásnak, akikben azonban nem volt átütő erő, hiába alakítottak ki például 10 szögletet. A hajrában aztán még volt egy nagy helyzete a PAFC-nak, de az eredmény nem változott, a kissé aktívabb Kecskemét otthon tartotta a három pontot a forduló nyitómeccsén. A Puskás Akadémia így 4 győztes meccset követően kikapott az MTK és a Kecskemét ellen is.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: sport.hir24.hu)