Jump to content

NB I: Simon Krisztián Münchenben folytatja

2015. 02. 02. 20:20

Simon Krisztián, az Újpest és a válogatott szélsője hétfőn átment a sportorvosi vizsgálaton, és hároméves szerződést írt alá az 1860 Münchennel. Ebben a szezonban ő a második magyar aki megfordul a klubnál, Király Gábor nyáron hagyta el a münchenieket a Fulhamért.

Miután a két együttes megállapodott egymással, és Simon is megfelelt a sportorvosi vizsgálaton, 2018-ig szóló szerződést írt alá az Oroszlánosokkal. Nem ez az első alkalom, hogy légiósként teheti próbára magát az ifjú szélső: a Wolverhampton Wanderersnél és a Feyenoordnál is megfordult már kölcsönben a négyszeres válogatott játékos.

Simon 101 mérkőzésen lépett pályára az Újpest színeiben, és 19 gólt szerzett ezeken a találkozókon. A legemlékezetesebb meccse minden bizonnyal a Ferencváros elleni 2010-es derbi, ahol ő szerezte a lilák első találatát a 6-0-ra végződött mérkőzésen. Pintér Attila regnálása idején, Kazahsztán ellen mutatkozott be a válogatottban, de Dárdai Pál is számít rá, a nemzeti csapat mindhárom őszi EB-selejtezőjén pályára lépett.


(la)

(forrás: sportrajongó.hu / fotó: origo.hu)