Jump to content

NB 1: Kapussal a csatársorban is ikszelt a Szpari

2015. 02. 21. 18:11

Folytatódott a magyar bajnokság, bár a Paks-Nyíregyháza találkozó hivatalosan őszről került át 2015-re. Azonban nem ez volt a fő érdekesség, hanem az, hogy a vendégcsapat a nagy téli jövés-menés miatt alig tudott kiállni, Volodimir Ovszijenko kapus például csatárként kezdett.

AZ MLSZ szabályai értelmében egy bepótolt mérkőzésen csak azok a játékosok szerepeltethetők, akik az eredeti időpontban is a csapat tagjai voltak. A Nyíregyháza azonban télen több játékost is elengedett, az újak pedig nem szerepelhettek, ráadásul sérülések is hátráltatták Mátyus János csapatát. Még olyan opció is volt, hogy eggyel kevesebben lépnek pályára, de végül kiálltak 11-en, igaz, az előretolt ék Ovszijenko, a cserekapus volt, ráadásul a padon is csupán 3 játékos ült, abból egy szintén kapus, Hrabina Alex.

A Paks korai góllal vezetést szerzett, a remek holtidényt produkáló Haraszti szabadrúgását Vági továbbította Balogh János kapujába. Sokan arra gondolhattak, hogy ettől megroppan a felforgatott Szpari, azonban nem így történt. A játékot sérülten is vállaló Törtei Molnár kapus bizonytalanságát kihasználva szögletből talált a hálóba. A Paks még Gévay révén veszélyeztetett, de Balogh bravúrral kapufára ütötte a fejest.

A második játékrész aztán inkább küzdelmet hozott, mint nagy helyzeteket, Ovszijenko egy tízméteres fejessel tette le névjegyét, valamint lelkes, harcos játékkal, a 36 éves ukrán kapus nem vallott szégyent. Mátyus vezetőedző a mérkőzés folyamán aztán mindhárom játékosát beküldte a cserepadról, így Hrabina Alex kapus is a mezőnyben debütálhatott az NB I-ben. Az ősszel remeklő Paks így 2 pontot veszített a Nyíregyháza ellen, akiket minden dicséret megillet lelkes játékuk miatt, a nehéz körülmények ellenére.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: szon.hu)