Jump to content

NB 1: MTK - Paks mérkőzéssel rajtol a tavaszi szezon - Beharangozó I.

2015. 02. 26. 15:25

Rajtol az NB I tavaszi szezonja. Az MTK - Paks jó mérkőzésnek ígérkezik pénteken, emellett a Diósgyőr Szombathelyen túrázik, a Kecskemét a Pápát fogadja, míg a Nyíregyháza ezúttal az új igazolásokat bevetve szerepelhet a Honvéd ellen.

2015.02.27. Péntek 19:00 MTK - Paks
Hivatalosan az MTK - Paks nyitja a magyar NB I-es focitavaszt, azonban a bepótolt, és a kapusok szerepeltetése miatt izgalmas Paks - Nyíregyházával már elrajtolt a szezon. A Paks ott közel sem emlékeztetett őszi önmagára, nem volt átütő erő a Duna partiakban. Az biztató lehet, hogy Haraszti az előszezon után is tartotta jó formáját, de támadójátékban mindenképpen javulnia kell a Paksnak. Az MTK a másik őszi meglepetéscsapat volt, egészen a második helyig jutottak Garami József tanítványai 17 meccs után. Talán ők számítanak esélyesnek, de azért még távolról sem szabad leírni a Paksot.

2015.02.28. Szombat 14:00 Haladás - DVTK
Az ősz alapján országos kettes a mérkőzés. Azonban a Haladás mondhatni erősödött a holtszezonban, Alcibiade, Martinez, Andrea Mancini és Dudás Ádám került Szombathelyre. Míg a Diósgyőrtől távozott a két válogatott játékos, Elek és Kádár, a középpályás Kínába, Kádár pedig Lengyelországba szerződött, Holman és Lovrencsics csapattársaként a Lech Poznanba, a hétvégén már be is mutatkozott új csapatában. Érkezett is válogatott játékos, Koman Vladimir hosszú vesszőfutás után Miskolcon talált otthonra. Szeme előtt inkább Elek, mintsem Rudolf Gergely példája lebeghet. A meccs esélyese természetesen az őszi bronzérmes DVTK.

2015.02.28. Szombat 16:00 Nyíregyháza - Budapest Honvéd
A Nyíregyháza hősies játékkal szerzett pontot Pakson, a Honvéd ellen kérdéses azonban, tovább tart-e a lendület. Ezúttal lehet majd felmérni, mire lehet jó a Szpari, hiszen ezúttal már az új játékosok is szerepelhetnek. A fő kérdés Mátyus csapatánál az, mennyire hiányozik majd Bajzát a csatársorból. A Honvéd kicserélődött a télen, több külföldi is érkezett, és edzőváltás is történt, visszatért Marco Rossi. A kispesti szurkolók vélhetően nem várnak bronzérmet, mint amit Rossi évekkel ezelőtt már elért, megelégednének egy erős középcsapat szerepkörrel.

2015.02.28. Szombat 16:00 Kecskemét - Pápa
A 10. és a 12. helyezett csatája, nem a legizgalmasabb párosítás, de sokszor ebből lesznek az igazán jó meccsek. A Pápa még az utolsó pillanatban Völgyi Dániellel erősített, azonban nagy kiugrás nem várható tőlük, viszont jó védekezéssel a nagyobb csapatok dolgát is megnehezíthetik. A Kecskemét kapcsán pedig a fő kérdés, hogy meg tudják-e tartani látványos támadójátékukat.

(pd)
(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: szon.hu)