Jump to content

NB 1: ETO - Vidi a tavasz első rangadója - Beharangozó II.

2015. 02. 27. 09:00

Az első tavaszi forduló legnagyobb rangadója a listavezető Videoton győri vendégjátéka. Emellett érdekes lehet a remek felkészülést letudó Fradi Dunaújváros elleni meccse. A Loki Felcsútra utazik, az Újpest pedig a Pécset fogadja.

2015.02.28. Szombat 16:00 Puskás Akadémia - DVSC
A Puskás ősszel nagyon nehezen lendült bele, utána azonban sorozatban szállították a győzelmeket. Ennek nagy letéteményese volt Tischler Patrik góljaival, ő és Lencse az egyik legjobb csatárduót alkották. Érkezett Fiola, távozott Cvitkovics, a felcsútiaktól kérdés, melyik arcukat mutatják inkább tavasszal. A Loki hasonló utat járt be, gyenge kezdés után összeálltak az év végére Tiszáék, és már egy pontra vannak a dobogótól. Egy nagy meneteléssel még feljebb juthatnak, a keret adott.

2015.02.28. Szombat 18:00 Újpest - PMFC
Az Újpest drukkerek ősszel hosszú idő után dobogós helyet is ünnepelhettek, később azonban visszább csúsztak a lilák. A másik közhely az volt, hogy csatár nélkül szerepeltek Kabát sérülése miatt, a centernek hozott Kim Ojo is lesérült egy MK meccsen. Most az ősz egyik legjobbja, Simon Krisztián Münchenbe igazolt, tehát még inkább kérdéses lehet az előrejáték. Pécsen pedig egészen az utolsó helyig zuhant a csapat, innen csak felfelé vezethet az út. Érkezett még az év végén Robert Jarni a kispadra, meglátjuk, mennyire tudta átadni elképzeléseit a holtszezonban.

2015.03.01. Vasárnap 16:30 Győr - Videoton
A forduló rangadója lesz ez, az elsőhöz látogat az ETO. A győriek mögött nehéz ősz áll, edzőváltással, Miriuta Vasile külföldi játékosokat hozott magának, elsősorban volt csapatától, Kolozsvárról. A Vidinél a cél az lehet, hogy a sikeres csapat továbbra is ilyen maradjon, a legnagyobb erősítés pedig az, hogy Nikolics maradt.

2015.03.01. Vasárnap 18:30 Dunaújváros - Ferencváros
Egyértelmű esélyes a Fradi, a felkészülési szezonban a Loki elleni záró 0-0-t leszámítva csak nyert a Fradi, ráadásul érkezett Varga Roland és Hajnal Tamás is az előrejátékot segíteni. Érdekes lesz megfigyelni, milyen kezdőcsapatban gondolkodik Thomas Doll, a jó formában szereplő Busai azért minden bizonnyal kezdő lehet. A Dunaújváros azonban az ősz végén már bizonyított, hogy hazai pályán veszélyes lehet.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: haon.hu)