Jump to content

NB 1: Újpesti meglepetésvereség a tavaszi nyitányon

2015. 02. 28. 21:21

Az Újpest és a DVTK is pontot, pontokat veszített az NB I szombati játéknapján, mely a tavaszi első, összességében a 18. forduló volt. A lila-fehérek otthon kaptak ki a Pécstől, míg a Diósgyőr idegenben ikszelt a Haladás ellen. A legtöbb gólt a KTE-Pápa hozta, ahol a Kecskemét nyert, ahogy a Nyíregyháza és a Debrecen is.

Újpest - Pécs 0-2
Mindkét csapatnál bőven voltak változások télen, a liláknál a legnagyobb érvágás Simon Krisztián távozása volt. A Pécs korán vezetést szerzett, Márkvárt szolgálta ki Manjrekart. A Pécs ezután nem is nagyon vezetett támadásokat, főleg kontrákra rendezkedett be Robert Jarni csapata. Az Újpest nem tudott veszélyes lenni Polekszics kapujára, pedig visszatért hosszú sérülés után Kabát Péter is. Nagy Gábor kiállítása azonban borította a terveket az 52. percben, ahogy a hajrában Heris piros lapja is. Az Újpestnek a kegyelemdöfést pedig Rácz Ferenc gólja adta meg a 90. percben.

Haladás - Diósgyőr 1-1
Meglepetésre a másik kiesőjelölt, a Haladás is pontot tudott csenni egy élcsapat, a DVTK ellen. A Diósgyőrből hiányzott a távozó Kádár és Elek, viszont debütált Koman Vladimir, aki először játszott az NB I-ben. Krsztics révén a DVTK jutott előnyhöz, a télen igazolt játékos azonnal góllal tette le névjegyét. A Hali azonban nem roppant össze, és a második félidőben Németh Márió révén egyenlíteni tudott.

Nyíregyháza - Bp. Honvéd 2-0
Tovább tart a Nyíregyháza lendülete, megerősödhetett lelkiekben Mátyus János csapata a Paks elleni hercehurca és kapusok szerepeltetése miatt. A Szpari az első félidőben Abdouraman, a másodikban pedig az új igazolás, a Bajzátot pótló Seydi révén talált be Kemenes kapujába, a Honvéd dolgát nem segítette elő, hogy Holendert a második félidő derekán kiállították.

Puskás Akadémia - DVSC 0-1
Tisza góljával ugyan nyert a Loki Felcsúton, azonban a PAFC nem adta könnyen magát, legalábbis a találkozó elején főleg nem. Tischler meg nem adott gólt szerzett, majd ugyan tizenegyeshez jutott a Debrecen, melyet Danilovics kapus hárított. A hibázó Tisza azonban az 56. percben akcióból javította hibáját. A mérkőzés összképét tekintve egyébként megérdemelten nyert a Debrecen, a hajdúságiak pedig ezzel és a DVTK döntetlenjének köszönhetően már harmadikok.

KTE - Pápa 3-2
Papíron ez tűnt az egyik legkevésbé érdekes párosításnak, azonban ahogy ilyenkor lenni szokott, ez hozta a legtöbb gólt. A Kecskemét a fiatal Kitl Miklós góljával és az ősszel is remeklő Bebeto duplájával elléptek 3-0ra. Alighanem kevesen gondolták, hogy az ősszel gyakran gólínségben szenvedő Pápa szorossá tudja tenni a találkozót, azonban Seye és Csizmadia is betalált, végül azonban az egyenlítés már nem jött össze.

(pd)
(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu; fotó: haon.hu)