Jump to content

NB 1: Döntetlen a tavasz első rangadóján

2015. 03. 01. 17:50

Vitán felül a 18. forduló rangadóját vívta a tavalyi ezüstérmes, valamint az ősszel kiemelkedően teljesítő listavezető Videoton. A hazaiaknál teljesen kicserélődött a keret, míg a Vidi a "győztes csapaton ne változtass" elvet követte, habár egy holland védő még a meccs hetén is érkezett. A találkozó aztán döntetlennel végződött, Miriuta csapata az utolsó percben egyenlített.

A győri változások ellenére a kezdőcsapatban zömmel ismerős arcok voltak felfedezhetőek, csak Brdarovszki, Bucsa, és Sztevanovics számított új embernek. A Vidinél pedig Sándor, a télen az Afrika-kupát is megjárt Stopira, illetve Vinícius hiányzott eltiltás miatt, a védelemben Sakla debütált.

A meccs egy óriási Nikolics ziccerrel indult, Kamenár azonban bravúrral hárított, szokatlan módon térddel. A Videoton a későbbiekben is irányította a mérkőzést, és kisebb lehetőségek mellett újabb ziccert alakított ki, ismét Nikolics révén. Érett a vendéggól, mely meg is született, Nikolics révén. A góllövőlista vezetője télen majdnem távozott Fehérvárról, megtartása volt a legnagyobb erősítés, ennek pedig ismét jelét adta a magyar válogatott csatár.

Később aztán Juhász Roland kettőre növelte a Vidi előnyét, szintén fejjel. A középhátvéd az őszt is szerzett gólokkal kezdte, és ezt a szokását ezúttal is megtartotta. Miriuta már télen is kijelentette, hogy ha valaki elfárad vagy rosszul teljesít, akkor ő akár már az első félidőben cserél, ez pedig most is így történt, lehozta a középpályás létére balhátvédként szereplő Dinjart és behozta a friss igazolás Ibanezt, később pedig Sztevanovicsot váltotta Njongo Priso. Az ETO aztán a félidő végén szépíteni is tudott, Koltai tizenegyesével.

A második félidő aztán feszült hangulatban, kakaskodó játékosokkal kezdődött. Miriuta aránylag hamar kihasználta a harmadik cseréjét is, maga a játék pedig csendes mederben csordogált, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, de Priso és Gyurcsó előtt azért adódott lehetőség. Próbálkozott a Győr, azonban átütő erő nem volt az ETO-ban, a Videotonnak pedig nem volt hová sietnie.

Erősödtek azonban a győri rohamok, a hazaiaknak pedig jót tett Ibanez beállítása, a balhátvéd hatékonyan segítette a támadásokat. A 90. percben az ő szabadrúgását centikkel lőtte mellé az előrehúzódó Lang, majd egy perccel később összejött a hőn áhított győri egyenlítés! Priskin Tamás Koltai átadását lőtte a felső sarokba. A Győr nagyon akarta a pontot, a Videoton pedig talán túlságosan is visszavett a második félidőben. Összességében a hazaiak örültek jobban az eredménynek.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: nemzetisport.hu)